Header: Esports

Esports

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona se suma a la campanya “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple”

La piscina municipal de la Devesa acollirà aquest diumenge, dia 10 de juliol, l’acte central de la iniciativa solidària

Fotografia de la presentació d’aquest migdia

L’Ajuntament de Girona s’ha unit un any més a la campanya “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple”, que cada any organitza la Fundació Esclerosi Múltiple per aturar l’impacte d’aquesta malaltia neurodegenerativa i incurable que afecta més de 9.000 persones a Catalunya. En aquesta 29a edició, l’acte central de la iniciativa solidària tindrà lloc aquest diumenge, dia 10 de juliol, a les 12 h, a la piscina municipal de la Devesa, on es farà la tradicional capbussada solidària. Enguany també s’hi pot participar de manera virtual a través del web www.mullat.cat

El vicealcalde i regidor de Cultura del consistori, Quim Ayats; el regidor d'Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran; el director de la Unitat de Neuroimmunologia i Esclerosi Múltiple de l’Hospital Santa Caterina, Lluís Ramió, i la coordinadora de campanyes i comunicació de la Fundació Esclerosi Múltiple a les comarques gironines, Montse Prats, han presentat avui l’esdeveniment.

“Estic convençut que les gironines i els gironins tornaran a demostrar el seu compromís un any més, que participaran d’aquesta iniciativa solidària i es capbussaran per l’esclerosi múltiple. Una jornada solidària i alhora lúdica per gaudir-ne en família i amb els amics”, ha assegurat el vicealcalde Quim Ayats, qui ha afegit que “la pandèmia ha visibilitzat més que mai la importància que té en la nostra societat la salut”.

Per la seva banda, el regidor d’Esports, Àdam Bertran, ha agraït “la perseverança de la Fundació Esclerosi Múltiple que segueix any rere any la seva missió de frenar l’impacte de l’esclerosi múltiple i millorar el benestar físic, psíquic i social de les persones que conviuen amb la malaltia”. Bertran ha remarcat “és necessari fer pinya i donar suport a aquest projecte que fusiona l’esport, l’activitat física i la solidaritat”.

En total, més de 500 piscines d’arreu de Catalunya s’han sumat a la capbussada solidària, seguint totes les mesures dictades per les autoritats sanitàries per garantir la seguretat dels banyistes. A les comarques gironines, el nombre de piscines participants és de 80. Una de les que en formaran part és la del Complex Esportiu de Sant Ponç del GEiEG, que participarà en la iniciativa el dia 15 de juliol.

També el sector de l'hostaleria dona suport a la iniciativa. En aquest sentit, la campanya “Restaurants que es Mullen” està més activa que mai i durant els mesos de juliol, agost o setembre els establiments adherits oferiran un plat solidari a través del qual recaptaran 1 euro per cada comanda. En formen part els restaurants de Grup König, La Cuina de l’Empordanet, Costa Brava Centre, Associació d’Hostaleria de Girona i alguns restaurants que hi participen individualment com ara Els Pescadors de Llançà.

La il·lustradora i dissenyadora palafrugellenca Anna Grimal ha estat l’encarregada de crear la imatge del “Mulla’t” 2022. Com cada any, el “Mulla’t” compta amb un catàleg d’articles solidaris com samarretes, tovalloles o bosses de platja amb la imatge de la campanya que ja es poden comprar online a mullat.cat/botiga o bé el dia 10 de juliol a totes les piscines col·laboradores.

Tots els fons recaptats es destinaran íntegrament als serveis d’atenció a les persones acabades de diagnosticar i els seus familiars, i a donar suport a la recerca perquè l’esclerosi múltiple algun dia sigui història.

La Fundació Esclerosi Múltiple va néixer el 1989 a Barcelona com una entitat privada sense afany de lucre, amb la missió d’aturar l’impacte de l’esclerosi múltiple i millorar el benestar físic, psíquic i social de les persones que conviuen amb la malaltia. La Fundació compta amb una xarxa de centres neurorehabilitadors i ofereix serveis de formació i inserció laboral per a persones amb discapacitat física mitjançant el Centre Especial de Treball (femcet), a més d’impulsar campanyes de sensibilització i captació de fons, com ara el “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple”, que amb més de 25 edicions és un dels actes solidaris més multitudinaris a Catalunya.

Tornar