Header: Esports

Esports

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La 70a edició del Rally Motul Costa Brava torna la setmana vinent amb epicentre a Girona i a Fornells

Aquest any hi participaran un total de 181 equips, amb una destacada presència femenina

Fotografia de la roda de premsa d’avui

La 70a edició del Rally Motul Costa Brava recupera el seu lloc al calendari i marcarà de nou la data d’inici de temporada per als campionats d’Europa, d’Espanya i de Catalunya de ral·lis històrics. La prova, que permetrà veure en directe els millors equips del sector, se celebrarà del 17 al 20 de març amb Girona i Fornells de la Selva com a punts centrals. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef; la Secretària General de l'Esport i de l'Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, Anna Caula; el regidor d'Educació, Infància i Esports de l'Ajuntament de Girona, Àdam Bertran; el president del Club Rally Clàssics, Àlex Romaní, i la responsable de comunicació de Motul Ibérica, Júlia de Francisco, han presentat avui totes les novetats de l’esdeveniment automobilístic.

Aquest any, el Rally tindrà un marcat protagonisme internacional, amb la meitat de participants vinguts de fora. Entre els 181 equips inscrits, repartits entre les categories de Velocitat, Regularitat i Legend, s’hi troben grans noms de l’automobilisme i una destacada presència femenina. Enguany s’han confirmat 13 dones pilot i 46 dones copilot, algunes d’elles especialistes europees dels ral·lis històrics i noms importants de l’automobilisme nacional, com Belén García, Sonia Ledesma, Mercè Martí, Núria Bergel o Paloma Meseguer.

Precisament per fomentar i reconèixer la participació femenina en l’automobilisme clàssic, RallyClassics ha posat en marxa el programa MotorDona, en què col·labora l’Ajuntament de Girona, entre altres institucions i empreses. La iniciativa pretén impulsar la participació de dones al motor clàssic, no només pel que fa a pilots i copilots, sinó també en el personal d'organització, persones voluntàries o mecàniques, entre d’altres. La durada del programa és de 3 anys (2022-2024) i el 70è Rally Motul Costa Brava n’és el punt de partida.

“El Rally Motul Costa Brava és un esdeveniment rellevant en l’àmbit automobilístic, que suposa un impuls de l’activitat econòmica, turística i esportiva per Girona i que projecta internacionalment el nom i la imatge de la ciutat. També és un exemple, especialment aquest any amb el programa MotorDona, de la promoció de l’esport femení que volem des de l’Ajuntament, i que representa un dels objectius estratègics del consistori”, ha destacat el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran.

El tret de sortida del Rally Motul Costa Brava serà el dijous 17 de març a Girona. Igual que l’any passat, serà aquí on es faran tant les verificacions administratives i tècniques obligatòries com la cerimònia de sortida del Rally, que tindrà lloc a partir de les 18.30 h a l’aparcament tancat habilitat a la rotonda del pont de Pedret. De la mateixa manera, es mantindrà al mateix punt que en l’anterior edició el parc d'assistència, que s’ubicarà al polígon de Fornells de la Selva. Com a novetat, Fornells acollirà també la nova “Zona Motul”, on els dies 18 i 19 de març s’organitzaran activitats per a tots els públics, incloent un circuit de cotxes de pedals SEAT, simuladors de conducció, concerts i jocs infantils.

Quant al recorregut, el Rally comptarà amb 12 trams, 6 de diferents, repartits en un total de 155 quilòmetres cronometrats. El dia 18 es realitzaran els trams d’Els Àngels, Santa Pellaia i La Ganga, mentre que el dissabte 19 es disputaran els trams d’Osor, Collsaplana i Cladells. La prova acabarà l’endemà, dia 20 de març, a les 9 h, a l’aparcament tancat de Pedret, on es farà l’acte de lliurament de premis.

Amb motiu de l’esdeveniment hi haurà afectacions circulatòries. A partir del dimecres 16 de març, a les 0 hores, i fins el diumenge 20 de març, a les 12 hores, es prohibirà l'estacionament en tot l'aparcament de la rotonda de Pedret, entre el pont de Pedret, el riu Onyar, el riu Ter i l'avinguda de França.

El Rally Motul Costa Brava és possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, la Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Fornells de la Selva, l’Ajuntament de Palamós i l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners.

Més informació de l'esdeveniment
Tornar