Header: Esports

Esports

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Cursa Sant Silvestre de Girona incorpora la modalitat amb cadira de rodes

Les inscripcions per participar en la tradicional cursa nadalenca ja estan obertes. La Mini Sant Silvestre comptarà amb tres propostes de recorregut amb l’objectiu que sigui una cursa inclusiva i oberta a tots els nens i nenes.

Imatge amb el primer classificat de la Sant Silvestre 2019, Pau Reig

La ciutat de Girona recupera enguany la Cursa Sant Silvestre de Girona després que l’any passat s’hagués de suspendre per la pandèmia de la COVID-19. La principal novetat d’enguany és que la competició de 5 km incorpora la modalitat amb cadira de rodes amb l’objectiu que sigui una cursa inclusiva i oberta a tothom. Les inscripcions ja estan obertes a través de la web de la Sant Silvestre, i hi ha temps fins al dijous 30 de desembre per apuntar-se.  

L’esdeveniment esportiu, ja tradicional de les festes nadalenques, organitzat per l’Ajuntament de Girona i el Club d’Atletisme Girona, arriba a la 16a edició i tindrà lloc com cada any el 31 de desembre a les 18 h amb sortida i arribada al Pavelló Municipal Girona-Fontajau. Abans tindrà lloc l’11a Mini Sant Silvestre, la qual també serà inclusiva amb la proposta de tres recorregut diferents. 

Aquest matí s’ha presentat l’esdeveniment a l’Ajuntament de Girona a càrrec del regidor d’Educació, Infància i Esports del consistori, Àdam Bertran, i la presidenta del Club d’Atletisme Girona, Marti Valverde. "Les sortides i les distàncies de la Mini Sant Silvestre són tres amb l’objectiu que sigui una cursa oberta a tots els nens i nenes", ha assegurat el regidor Àdam Bertran, que ha afegit que "amb la finalitat de fomentar la participació i l’activitat física i l’esport, les curses infantils no seran competitives i no hi haurà classificacions; tots els nens i nenes rebran una bossa d’obsequi i una medalla commemorativa". 

Els guanyadors de l’edició del 2019 ja han confirmat que participaran en la Cursa de Sant Silvestre 2021. Es tracta de Marina Guerrero Puigdevall del Club Atlètic Avinent Manresa i de Pau Reig Comajuan (primer classificat) i Arnau Turon Vernedas (segon classificat) del Nan Oliveras Team. 

El recorregut serà de 5 km i les persones participants passaran per punts emblemàtics de la ciutat, especialment del Barri Vell. El recorregut segueix el mateix traçat que altres anys. Se sortirà del pavelló per l’avinguda de Josep Tarradellas i Joan i es continuarà pel pont de Josep Tarradellas i Joan, rotonda de l'Assemblea de Catalunya, passeig de la Devesa, carrer de Caterina Albert, plaça de Miquel de Palol, carrer de Bernat Boades, passatge dels Massaguer, carrer de Santa Eugènia, plaça del Marqués de Camps, carrer Nou, pont de Pedra, plaça del Vi, carrer dels Ciutadans, plaça de l’Oli, carrer de la Cort Reial, carrer de les Ballesteries, carrer dels Calderers, plaça de Sant Feliu, carrer de la Barca, plaça de Sant Pere, carrer de Pedret, rotonda del pont de Pedret, passeig de la Devesa, pont de la Barca, rambla de Xavier Cugat, rotonda de Josep Tarradellas i Joan i, finalment, arribada al pavelló de Fontajau. 

Les sortides i les distàncies de la Mini Sant Silvestre són tres. A les 17 h es durà a terme el recorregut de 110 m a l’interior de la zona d’estacionament del pavelló de Fontajau per a infants nascuts el 2016 i posterior. A les 17.15 h començarà el recorregut de 600 m per a mainada nascuda entre el 2013 i el 2015. I la darrera sortida serà a les 17.30 h amb un recorregut de 1.200 m per a nens i nenes nascuts entre el 2012 i el 2010. Des de l’organització es recomanen aquestes distàncies segons l’edat; tot i això, cada infant pot escollir l'opció que millor s’adapti a les seves necessitats amb l’objectiu que sigui una cursa inclusiva.

Els recorreguts de les distàncies de 600 i 1.200 m tindran com a sortida el pàrquing del pavelló de Fontajau. Els més petits continuaran per la rotonda de Josep Tarradellas i Joan, la rambla de Xavier Cugat (lateral sud), carrer de Fontajau, rambla de Xavier Cugat (lateral nord), rotonda de Josep Tarradellas i Joan i, finalment, arribada al pavelló. Com en els anys anteriors hi haurà un servei d’acollida de les 16.30 a les 19 h a l’interior del pavelló perquè els pares i les mares puguin córrer la cursa d’adults. 

Les inscripcions ja estan obertes i es tancaran el dijous 30 de desembre a les 23.59 h, o bé quan s’assoleixin les 2.000 inscripcions a la cursa d’adults o les 300 inscripcions a la Mini Sant Silvestre. Del dorsal 1 al 400, el preu de la inscripció és de 9 euros; del 401 al 800 és de 10 euros, i del 801 al 2.000, de 12 euros. La inscripció a la Mini Sant Silvestre té un cost de 2 euros. 

L’obsequi per a les persones participants en la cursa de 5 km serà una samarreta tècnica de màniga llarga, a més de la bossa del corredor/a i un sorteig d’obsequis de les empreses col·laboradores. Un any més, la Sant Silvestre tornarà a col·laborar amb la campanya solidària “Nassos Contra el Càncer” amb la donació d’un euro del preu de les inscripcions. 

Web de la cursa de Sant Silvestre
Inscripcions
Reglament
Tornar