Header: Esports

Esports

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La novena edició de la Marató de les Vies Verdes incorpora curses adaptades i infantils

La prova tindrà lloc el 12 i 13 de març de 2022 i constarà enguany de cinc distàncies (marató, trenta quilòmetres, mitja marató, deu quilòmetres i un quilòmetre).

La novena Marató de les Vies Verdes tindrà lloc els dies 12 i 13 de març del 2022. Després del parèntesi obligat de l’any passat, en què la prova no es va poder dur a terme a causa de la pandèmia, l’edició d’enguany arriba amb novetats com la incorporació de les curses adaptades i les infantils. El recorregut transcorre per set municipis de les comarques gironines, que són Girona, Quart, Llambilles, Cassà de la Selva, Llagostera, Santa Cristina d’Aro i Castell-Platja d’Aro.

La regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda, ha participat avui al matí en la presentació de la novena edició a l’edifici de la Diputació de Girona, juntament amb representants dels set municipis de les comarques gironines per on transcorre la cursa; així com el diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef; el diputat de la Diputació de Girona i president delegat del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Eduard Llorà; la gerent de Diversport, empresa organitzadora, Sònia Jurnet, i  el vicepresident de l’associació Multicapacitats, David Montoro.

En aquesta ocasió, la prova, amb sortida a Girona i arribada a Castell-Platja d’Aro, constarà de cinc distàncies: les quatre habituals (marató, trenta quilòmetres, mitja marató i deu quilòmetres) i una altra d’un quilòmetre, una cursa adaptada al passeig Marítim de Castell-Platja d’Aro. Totes començaran simultàniament, a les 9 h, i acabaran en el mateix lloc. 

La introducció d’aquesta nova distància ha comptat amb la col·laboració de l’associació Multicapacitats, una entitat gironina sense ànim de lucre que va néixer amb l’objectiu de mostrar a la societat la situació de les persones amb discapacitat i donar-los visibilitat. 

L’organització també ha impulsat enguany les curses infantils, les MVV Kids, que tindran lloc al carrer Juli Garreta de Castell-Platja d’Aro, al costat del pavelló municipal d’esports, el dissabte 12 de març, coincidint amb la recollida de dorsals. Hi podran participar infants nascuts entre el 2008 i el 2022, que estaran repartits en diferents distàncies (250 metres, 500 metres, 750 metres i 1 quilòmetre) en funció de l’edat. També hi haurà curses adaptades de 20 metres, 50 metres i 100 metres. 

Mig miler d’inscrits

Les inscripcions per a les diferents modalitats de la prova es van obrir fa dues setmanes i es poden realitzar al lloc web de la Marató de les Vies Verdes (www.maratoviesverdes.cat). Tant per a les curses adaptades com per a les infantils, les inscripcions són gratuïtes. De moment, ja hi ha 500 inscrits en les diferents categories. 

L’esdeveniment està situat estratègicament en el calendari, just després de la Mitja Marató de Barcelona, i tres setmanes abans de la Marató de Barcelona, que està fixada l’any que ve per al 3 d’abril. 

Tornar