Header: Esports

Esports

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona homenatjarà les entitats i les persones que realitzen tasques de voluntariat 

L’acte tindrà lloc el proper 26 de novembre, al Pavelló Municipal Girona-Fontajau, amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat.

La federació coordinadora d’entitats socials i d’acció comunitària Girona Voluntària celebra el proper divendres 26 de novembre la Festa 2021, una activitat que es portarà a terme en commemoració del Dia Internacional del Voluntariat i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Girona. La trobada pretén ser un homenatge a la feina de les entitats i de les persones que realitzen tasques de voluntariat, tal com s’havia fet anys anteriors amb la celebració de la Nit del Voluntariat a Girona. La jornada tindrà lloc al Pavelló Municipal Girona-Fontajau.

“Aquest acte és una oportunitat per al retrobament entre entitats, associacions, i les persones que les formen. Totes elles fan una tasca molt important i ara més que mai tan necessària”, ha assegurat la regidora de Ciutadania i Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, M. Àngels Cedacers, qui ha mostrat el seu “agraïment infinit per l'extraordinària feina feta dia rere dia, però també sobretot en els moments tan complicats que hem viscut durant la pandèmia”.
 
Durant l’acte del dia 26, a més, es farà la presentació oficial de la federació Girona Voluntària. L’entitat va néixer el passat mes de gener de 2021, quan nou entitats gironines van decidir unir esforços entorn del voluntariat: AFA del Centre d’Educació Especial Palau, Grup Mifas, Multicapacitats, Fundació Oncolliga, Fundació Ramon Noguera, Fundació Sant Vicenç de Paül-Figueres, Fundació SER.GI, Support-Girona i GEiEG. 
 
Es tracta d’una coordinadora d’entitats socials i d’acció comunitària que neix per modernitzar, rejovenir, posar en valor el voluntariat i obrir-lo a les necessitats de la societat. L’entitat està presidida per l’escriptora Maria Mercè Roca i pretén, també, ampliar el teixit del voluntariat a les comarques gironines, no només en l’àmbit social sinó també en altres sectors com ara el mediambiental, l’esportiu, el cultural o el voluntariat en família.
 
La Festa 2021 començarà a les 19 h amb la recepció de les persones participants, la presentació oficial de l’entitat Girona Voluntària i els parlaments de les autoritats. Seguidament, el director de la Càtedra Ferrater i Mora de la Universitat de Girona, Joan Vergés, farà una reflexió sobre el concepte del voluntariat. 
 
La jornada seguirà amb el recital amb veu i guitarra de Magalí Soler i Mariona Navarro, alumnes de l’Escola Municipal de Música de Girona. També actuarà el grup Relat, guanyador del Premi Talent Gironí 2021 del Festival Strenes. Per acabar la vetllada s’oferirà un refrigeri a totes les persones participants. 

Programa
Tornar