Header: Esports

Esports

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona reprèn la campanya “Biblioestiu, la lectura a la fresca” a les places i piscines de la ciutat

Durant els mesos de juliol i agost els llibres seran els protagonistes dels serveis de Biblioplaça i Bibliopiscina

Imatge d'una biblioplaça d'anys anteriors

Girona ha reprès aquest any la campanya “Biblioestiu, la lectura a la fresca” a les places i piscines de la ciutat després que l’estiu passat s’hagués d’anul·lar per la pandèmia. La iniciativa, que inclou els serveis de Biblioplaça i Bibliopiscina de les biblioteques municipals de Girona, arribarà tant a les places de diversos barris de la ciutat, com a les piscines municipals de la Devesa i als complexos esportius del GEiEG de Sant Ponç i Sant Narcís.

“L’objectiu de la iniciativa és oferir l’accés als llibres i la lectura als espais on la ciutadania passa el seu temps d’oci a l'estiu: a les places i a les piscines de la ciutat. Aquests serveis d'extensió bibliotecària són totalment gratuïts i van adreçats sobretot als infants, però també hi ha propostes per als adults. L’ús és lliure, i es pot fer préstec a casa amb el carnet de biblioteques”, ha assegurat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats.

Tant a les biblioplaces com a les bibliopiscines, que tindran lloc fins al 27 d’agost, les tardes de dilluns a divendres, s’hi podrà consultar un fons seleccionat per a totes les edats en què predominen els temes d'actualitat i la literatura d'imaginació: contes, còmics i novel·les, principalment. 

Els barris on s’instal·larà la Biblioplaça són els següents: Sant Narcís, Vista Alegre, Devesa, Pedreres, Santa Eugènia, Mercadal, Can Gibert del Pla i Barri Vell (zona del Pou Rodó). Durant quinze dies a cada plaça, els ciutadans i les ciutadanes podran apropar-se al carro mòbil preparat amb una selecció de llibres per triar les lectures que més els agradin, destinats a un públic ampli i que responen a gustos literaris diversos.

D’altra banda, la Bibliopiscina tornarà a la seva cita anual a les piscines municipals de la Devesa, en col·laboració amb el Servei Municipal d’Esports, que reserva un espai ombrejat a tocar de l’aigua perquè s’hi puguin dur a terme més fàcilment totes les activitats de dinamització lectora per a infants i també el servei de consulta i préstec de llibres, diaris i revistes amb el carnet de biblioteques.

Per reforçar l'aliança entre la lectura i el lleure, en aquests espais s’hi organitzaran hores del conte a càrrec de contistes professionals i diverses activitats de dinamització lectora, que aquest any se centren en la campanya “Estiu en ruta: cada parada un llibre”.

Al mateix temps, l’Ajuntament de Girona col·labora amb el GEiEG perquè les persones sòcies i visitants de les piscines de l’entitat gaudeixin gratuïtament també d’un servei de Bibliopiscina. Com en les edicions anteriors, la Bibliopiscina s’instal·larà al complex esportiu de Sant Narcís i també a l’emplaçament de Sant Ponç.

Tant en el servei diari, com en el desenvolupament de les activitats, s’han pres les mesures necessàries per a la contenció de la COVID-19.
 

Tornar