Header: Esports

Esports

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Judit Carmaniu i Núria Llop completen el pòquer d’ambaixadores de la Jornada de l’Esport Femení del 2021

La gimnasta gironina del Mabel de Benicarló és l’actual campiona d’Espanya júnior, mentre que la futbolista de Benissanet (Ribera d’Ebre) és la capitana del primer equip del Girona FC

Fotografies de Judit Carmaniu (Fotosport) i Núria Llop (Girona FC)

La gimnasta Judit Carmaniu i la futbolista Núria Llop completen el pòquer d’ambaixadores de la novena edició de la Jornada de l’Esport Femení, que tindrà lloc la setmana que ve. Aquesta serà una edició més extensa –habitualment es desenvolupava en una única jornada–, ja que durarà quatre dies, amb la finalitat de garantir totes les mesures de seguretat per la COVID-19. Del 10 al 12 de juny, tindran lloc les activitats i el diumenge 13 es farà un acte de cloenda a l’auditori Josep Irla de l’edifici de la Generalitat de Catalunya a Girona. 
 
Judit Carmaniu, de 15 anys, ha viscut durant el darrer any la seva eclosió cap a l’elit estatal. Formada al GEiEG, la gironina va despuntar des de ben petita en totes les competicions en les qual va participar i l’estiu del 2020 va fitxar pel Mabel de Benicarló, un dels clubs punters de la gimnàstica rítmica a Espanya. El desembre passat, va proclamar-se campiona estatal júnior a València. Va acumular 58.000 punts en la prova, amb el qual va superar Lucía Leshan, la segona classificada, amb 55.250 punts. 
 
Carmaniu, que actualment estudia quart d’ESO, va guanyar el mes passat la medalla d’or en l’especialitat de corda a la Primera Divisió de la Lliga Iberdrola, on competeix amb les millors gimnastes de l’Estat. El Mabel de Benicarló en lidera la classificació per equips.
 
Per la seva part, Núria Llop, de 28 anys, ha estat aquesta temporada la capitana del primer equip del Girona FC. Nascuda a Benissanet (Ribera d’Ebre), va apostar per practicar futbol com molts dels seus familiars després de provar l’atletisme. Va iniciar-se al CF Tortosa-Ebre abans de fitxar pel Nàstic de Tarragona i debutar en la Superlliga femenina amb només 17 anys. La trajectòria de la futbolista passa per clubs com l’AEM Lleida, el Seagull de Badalona i l’Oviedo Moderno, club que va deixar l’estiu del 2020 per fitxar pel Girona FC. 
 
Amb el club blanc-i-vermell, ha jugat aquesta temporada a la Primera Divisió nacional, la tercera màxima categoria. Tot i tenir una gran última fase de campionat, el Girona FC no ha pogut evitar el descens. 
 
A banda de Judit Carmaniu i Núria Llop, les altres ambaixadores de la Jornada de l’Esport Femení del 2021 són l’esquiadora de Ribes de Freser Núria Pau i la jugadora gironina de tennis de taula Sofia Xuan Zhang.
 

Tornar