Header: Esports

Esports

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Núria Pau i Sofia Xuan Zhang, dues ambaixadores amb molt futur per a la Jornada de l’Esport Femení del 2021

L’esquiadora de Ribes de Freser té la vista posada en els Jocs Olímpics d’Hivern del 2022 i la jugadora gironina de tennis de taula està consolidada en l’elit estatal d’aquest esport

Imatge del cartell i fotografia de Núria Pau (Photoset.es) i Sofia Xuan Zhang (Reial Federació Espanyola de Tennis de Taula. Álvaro Díaz)

L’esquiadora Núria Pau i la jugadora de tennis de taula Sofia Xuan Zhang són dues de les quatre ambaixadores de la novena edició de la Jornada de l’Esport Femení, que enguany serà més extensa per evitar aglomeracions i garantir totes les mesures de seguretat per la COVID-19. Les activitats tindran lloc del 10 al 12 de juny, i l’acte de cloenda es farà el 13 de juny a l’auditori Josep Irla de l’edifici de la Generalitat de Catalunya a Girona. 
 
Totes dues són esportistes de les comarques gironines que, en les seves respectives modalitats, tenen molta projecció i, de fet, ja estan competint en les categories d’elit, amb molt bons resultats.
 
Núria Pau, de 27 anys, acaba de completar la millor temporada de la seva carrera. Actual campiona d’Espanya d’eslàlom especial, va obtenir el vuitè lloc en la Copa d’Europa d’Andalo (Itàlia) el desembre passat, després d’acabar primera en la segona màniga. També va classificar-se per als Mundials de Cortina d’Ampezzo, on va aconseguir un dels trenta millors temps de la primera màniga, i en la majoria de les copes d’Europa ha estat en el top 30. Nascuda a Ribes de Freser, a tocar de la Vall de Núria, l’afició de la seva família per la neu va portar-la a practicar l’esquí. Primer, en el Club Esquí Fontalba i, després, dins el programa ARC d’alt rendiment de l’equip absolut de la Federació Catalana. 
 
Des d’aquesta setmana, forma part del FAST (Female Alphine Ski Team), el primer equip privat d’esquí alpí de l’Estat, amb l’objectiu d’obtenir una plaça per als Jocs Olímpics d’Hivern, que tindran lloc l’any que ve a Pequín. Per classificar-se, li cal acabar la temporada 2021/2022 en el top 20 de la Copa d’Europa i el top 30 de la Copa del Món.
 
Per la seva part, Sofia Xuan Zhang, de 21 anys, és una de les grans promeses del tennis de taula a Espanya. De fet, en l’actualitat és cinquena en el rànquing mundial sub-21, la millor classificació mai obtinguda en un rànquing per una jugadora estatal. Nascuda a Cartagena però resident a Girona des dels cinc anys, Sofia Xuan Zhang, de família xinesa, s’ha dedicat des de petita al tennis de taula, esport en el qual la seva mare és entrenadora. 
 
El 2019, com a integrant del Surís Calella, va aconseguir guanyar el Campionat d’Espanya absolut en tres modalitats diferents, i el passat mes de desembre va adjudicar-se l’Spain Masters. Ara, milita en el Club Girbau Vic i també en el Brunetti Castel Gofredo, campió italià vigent. Les jugadores d’elit tenen la possibilitat de militar en dos clubs de dues lligues diferents des de fa alguns anys. A principis del 2021, la Superlliga estatal estava ajornada per la pandèmia i no es va reprendre fins al març en format de concentracions.

Tornar