Header: Entitats de Girona

Entitats de Girona

Participació i associacionisme

Participació i associacionisme

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 4a planta
17004 - GIRONA

A/e:
participacio@ajgirona.cat

Telèfon:
972 010 275
972 419 007 - Permisos d'activitats a la via pública de les associacions i entitats

Web:
www.girona.cat/participacio
www.girona.cat/entitats
www.girona.cat/consultabarris

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Pas endavant per destinar el xalet de Sant Narcís a usos veïnals

L’Ajuntament de Girona ha aprovat les condicions amb les quals la Generalitat de Catalunya li cedirà l’equipament, fruit de les converses mantingudes en els darrers anys amb aquest objectiu. La reclamació de l’ús del xalet va formar part de l’acord dels pressupostos del 2020 amb Guanyem Girona

L’Ajuntament de Girona ha fet un pas més per destinar el xalet de Sant Narcís a usos veïnals. El govern (Junts i Esquerra) ha aprovat per Junta de Govern Local les condicions amb les quals la Generalitat de Catalunya li cedirà aquesta finca situada a l’avinguda de Sant Narcís número 59. Aquest acord és fruit de les negociacions entre l’Ajuntament de Girona i la Generalitat de Catalunya d’aquests darrers anys. La reclamació de l’ús d’aquest xalet va formar part de l’acord per als pressupostos del 2020 entre el govern de l’Ajuntament i el grup municipal de Guanyem Girona.

“Ara només falta concretar la cessió de l’espai de manera definitiva, moment en què podrem disposar ja d’un espai molt interessant per dinamitzar el barri de Sant Narcís amb nous serveis municipals. La prioritat serà ara parlar amb els veïns i veïnes del barri per especificar els usos definitius a què destinarem l’edifici. Amb el xalet de Sant Narcís continuem l’expansió de locals públics dedicats a les entitats i usos veïnals a la ciutat, coincidint amb els recents acords per comprar locals a l’Eixample i el Carme-Vista Alegre”, explica l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. 

Antigament, aquest edifici havia estat la seu de Justícia de Girona. Ara serà cedit al consistori a través de la figura jurídica de la mutació demanial per un termini de 30 anys. La finca, que es troba en bon estat, consta d’un primer pis i una planta baixa amb pati, i té una superfície construïda de 449 m2 i una superfície total de 703 m2

Actualment, l’equipament està en desús i s’adequarà amb la intenció de convertir-lo en un punt més de trobada pels veïns i veïnes del barri, per així poder esponjar el Centre Cívic de Sant Narcís. També està previst ubicar-hi diferents serveis destinats a infants, joves i famílies. L’edifici està situat al mig del barri i molt proper al centre cívic, és a dir, en una zona òptima per a dur a terme aquestes necessitats socials. A més, es troba en un estat de conservació acceptable i apte per fer les modificacions necessàries per destinar-lo a equipament veïnal i social.  

Aquesta adquisició permetrà al consistori comptar amb un espai més per a dur a terme activitats municipals, i ampliar així el centre cívic del barri. Una necessitat que s’ha agreujat especialment arran de la pandèmia de la covid-19, i que ha comportat redefinir els espais i llocs de treball per ampliar-los. 

Tornar