Header: Entitats de Girona

Entitats de Girona

Participació i associacionisme

Participació i associacionisme

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 4a planta
17004 - GIRONA

A/e:
participacio@ajgirona.cat

Telèfon:
972 010 275
972 419 007 - Permisos d'activitats a la via pública de les associacions i entitats

Web:
www.girona.cat/participacio
www.girona.cat/entitats
www.girona.cat/consultabarris

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona rellança el projecte “La Vora” amb una jornada de reflexió participativa

La Taula de la Vora, que té lloc aquest mateix matí, reuneix agents clau de diversos àmbits de la ciutat per donar un nou impuls a la iniciativa.

L’Ajuntament de Girona ha organitzat aquest matí una jornada de reflexió participativa per rellançar el projecte “La Vora” i aconseguir que esdevingui una proposta de ciutat al servei de la ciutadania. Sota el nom de “Taula de la Vora”, la trobada ha reunit avui agents clau de diversos àmbits de la ciutat i que tenen algun tipus d’implicació amb el projecte per donar un nou impuls a la iniciativa. 

Professionals del sector públic, de l’àmbit de la recerca, representants de la societat civil i del món universitari i persones expertes en lleure, salut, natura, turisme, educació, esport, planejament, integració social, associacionisme o voluntariat, entre altres temes, s’han trobat per identificar mancances i oportunitats futures per al projecte.

“Aquesta és una de les propostes més ambicioses per potenciar el nostre entorn natural i acostar-lo al conjunt de la ciutadania, posant l'èmfasi en aquells espais més propers a l'entorn urbà i que, per tant, són més accessibles per al gaudi dels veïns i veïnes. S'ha demostrat que en els moments actuals cada vegada es valoren més aquests espais, treballats des d'una òptica integradora entre l'activitat humana i la preservació natural, i ‘La Vora’ s'adapta perfectament a aquests objectius. Amb el nou contracte podrem fer una empenta important al projecte”, ha destacat el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés. 

“La Vora” és un propòsit de ciutat que vol posar en xarxa tots els paisatges i espais naturals a tocar de Girona, sovint fraccionats i desconnectats, i crear una gran infraestructura verda de 600 hectàrees. El projecte planteja fer dels espais naturalitzats de la vora de la ciutat un actiu estratègic accessible per a tothom, incorporant a la gestió de la ciutat espais que ja s’utilitzen, però dels quals es pot treure un major rendiment, oferint a la ciutadania espais verds per al benestar, la salut, l’esport i el gaudi del paisatge. 

La iniciativa es va iniciar el 2014 i el mes de febrer passat es va adjudicar un nou contracte a l’equip EMF-Estudi Martí Franch per crear conjuntament l’Oficina Tècnica de la Vora, encarregada de redactar els projectes tècnics de gestió aplicada, comunicació i difusió, assistència a la governança, recerca i innovació relacionats amb “La Vora”.

Projecte "La Vora"
Tornar