Header: Entitats de Girona

Entitats de Girona

Participació i associacionisme

Participació i associacionisme

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 4a planta
17004 - GIRONA

A/e:
participacio@ajgirona.cat

Telèfon:
972 010 275
972 419 007 - Permisos d'activitats a la via pública de les associacions i entitats

Web:
www.girona.cat/participacio
www.girona.cat/entitats
www.girona.cat/consultabarris

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona acollirà per primera vegada la Fira pel Dia de la Terra 

L’esdeveniment es trasllada des de Barcelona a la Devesa de Girona els propers dies 30 d’abril i 1 de maig.

L’Ajuntament de Girona ha arribat a un acord amb l’Associació Dia de la Terra de Catalunya perquè la ciutat es converteixi en la nova ubicació de la Fira pel Dia de la Terra. Fins ara, aquest esdeveniment anual se celebrava a la ciutat de Barcelona. Enguany, i després que els dos últims anys s’organitzés en format virtual, la fira celebrarà la seva 27a edició a la Devesa de Girona el cap de setmana del 30 d’abril i 1 de maig. 

Girona està compromesa amb la sostenibilitat i, per tant, des del consistori estem molt contents que la Fira pel Dia de la Terra aterri a la nostra ciutat. Pensem que és una bona manera de donar a conèixer noves tendències i elements vinculats a l’ecologia i una manera d’entendre el medi ambient en favor del planeta” ha declarat el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés.

Organitzada a Catalunya des del 1996, la Fira pel Dia de la Terra és una festa en defensa del planeta i de lluita contra el canvi climàtic a través de la sensibilització de la cultura ecològica que se celebra arreu del món. Hi participen entitats, ONG, persones del sector de l’artesania i l’agricultura i petits productors que venen els seus productes sense intermediaris. També inclou un programa d’activitats variat i extens sobre salut, benestar, energia o educació, entre d’altres. 

D’aquesta manera, durant els dies 30 d’abril i 1 de maig la Devesa acollirà diversos espais de tallers, un escenari per a les activitats i presentacions principals, una zona de jocs per a infants i parades de productes artesans i ecològics. Tota la programació de la Fira pel Dia de la Terra és gratuïta i oberta a tota la ciutadania. 

Des dels orígens de la Fira, sempre s’havia considerat la possibilitat de traslladar-la fora de Barcelona. Enguany fem aquest pas, amb la col·laboració del govern de la ciutat de Girona, que ha acollit la Fira com el que és, una celebració a nivell de Catalunya del Dia de la Terra. Esperem i desitgem que aquesta edició ens ajudi a tots plegats a afrontar els seriosos reptes que tenim davant nostres, després de la situació viscuda els darrers dos anys” ha afirmat el president de l’Associació Dia de la Terra de Catalunya, Pep Puig. 

Tornar