Header: Entitats de Girona

Entitats de Girona

Participació i associacionisme

Participació i associacionisme

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 4a planta
17004 - GIRONA

A/e:
participacio@ajgirona.cat

Telèfon:
972 010 275
972 419 007 - Permisos d'activitats a la via pública de les associacions i entitats

Web:
www.girona.cat/participacio
www.girona.cat/entitats
www.girona.cat/consultabarris

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Germans Sàbat impulsa un procés participatiu per triar el nom d’onze carrers del barri

L’enquesta es farà aquest dissabte al Casal Gent Gran Taialà en quatre torns i amb totes les mesures de seguretat per la COVID-19

Imatge de la plaça Germans Sàbat

L’Associació de Veïns i Veïnes de Germans Sàbat ha engegat un procés participatiu per posar nom a onze carrers del barri. Es tracta de vials que actualment no tenen cap denominació pròpia i que estan agrupats dins la nomenclatura de Grup Germans Sàbat.

L’enquesta per escollir els noms de les vies es durà a terme aquest dissabte, dia 10 d’abril, al Casal Gent Gran Taialà en quatre torns diferents (d’11 a 12 h, de 16 a 17 h, de 17.30  a 18.30 h i de 19 a 20 h) per evitar aglomeracions. Per votar cal inscriure’s prèviament per la web de l’Ajuntament o trucant al Centre Cívic Ter, al 972 414 952. Podran participar en el procés aquelles persones que acreditin amb el document d’identitat que viuen al barri de Germans Sàbat o que siguin membres de l’associació de veïns i veïnes. 

“La iniciativa neix de la necessitat dels veïns i veïnes de tenir noms al carrers per als avantatges que suposa en molts sentits, sobretot pels serveis com les urgències, correus, serveis de transport, entre d’altres”, assegura la regidora del barri de Germans Sàbat de l’Ajuntament de Girona, Annabel Moya, que afirma que “alhora és una oportunitat per fer una revisió de la memòria històrica al barri, reflectint-la en la tria dels noms dels nous carrers”. “Vull posar en valor la feina que ha fet l’associació de veïns i veïnes, una tasca que ve de lluny i amb l’objectiu de dignificar l’essència del barri”, sosté Moya.

De la seva banda, el regidor responsable del Nomenclàtor, Martí Terés, explica que “des de la comissió del nomenclàtor rebrem totes aquestes propostes i farem els passos que pertoquin per implementar els resultats de l’enquesta que farà l’associació de veïns, seguint el procediment que fem en aquests casos”.

En el fulletó de l’enquesta hi haurà dos blocs de carrers. Un d’ells és una proposta tancada que no es porta a votació perquè es tracta de cinc noms de carrers i tres de places que formen part de la cultura popular del barri, i que la gent ja anomena d’aquesta manera. Es tracta de la pujada de la Font, el carrer de la Mestra Margarita Díaz, el carrer de les Monges Vedruna, el carrer de la Mutualitat, el carrer del Pou, la plaça de Germans Sàbat, la plaça de la Verge del Pi i la plaça del Capellà.

L’altre bloc consisteix en una llista amb els noms que es podran triar. Els veïns i veïnes del barri hauran d’escollir onze denominacions entre les vint-i-una possibles: carrer de les Majorets, carrer dels Orígens, carrer del 12 d’Agost, carrer del Camp de Futbol, carrer de l’Esplai, carrer dels Mestres, carrer de la Diversitat, carrer del Pi, passatge del Rec de Murtra, carrer de l’Autopista, carrer del Dr. Pompeio Pasqual, carrer de Maria Prat i Colom (La Lechera), carrer de les Dones, carrer dels Perruquers, carrer de l’Amistat, carrer de les Botxes, carrer de les Botigueres, carrer Petit, carrer de Baix, carrer del Mig i carrer dels Migrants.

Les onze propostes més votades es presentaran a la Comissió del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Girona, que serà la que acabarà de definir l'assignació de cada nom en el carrer més adient. A partir d’aquí, la Comissió portarà la proposta al Ple, que serà l’òrgan encarregat de fer-ne l’aprovació definitiva. 

Està previst que en el moment que es col·loquin les plaques es presenti un documental que mostra la història que hi ha darrere de cada un dels noms proposats. El film va a càrrec de l’associació ConArte internacional, que compta amb la participació de diversos veïns i veïnes del barri i amb el suport del projecte Arts i Barris del consistori. El procés de denominació dels noms als carrers del barri de Germans Sàbat va arrencar el passat estiu i s’ha alentit a causa de la pandèmia de la COVID-19. 
 

Tornar