Header: El Modern

El Modern. Centre Audiovisual i Digital

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Mobile Week Girona posarà la ciutadania al centre del debat sobre la revolució digital del 28 al 30 d’abril

Aquest any, la proposta familiar Family Day girarà al voltant de la realitat virtual. Entre altres activitats, s’instal·larà un espai de suport digital per a les persones majors de 55 anys als centres cívics de Pla de Palau i de Sant Narcís.

La Mobile Week Girona posarà la ciutadania al centre del debat sobre la revolució digital del 28 al 30 d’abril. La 4a edició de les jornades, que cada any reflexionen sobre el desenvolupament tecnològic i digital, giraran al voltant del lema “On la ciutadania i la tecnologia connecten”. L’objectiu és que la població adquireixi un sentit més crític de l’impacte de la tecnologia en la societat convertint-la en protagonista de l’esdeveniment. En aquest sentit, es crearan espais que interpel·lin els ciutadans i ciutadanes, fent-los partícips del perill de la desinformació, dels drets digitals, o de novetats en videojocs o de les possibilitats del metavers. En aquesta edició, El Modern serà l’escenari principal de les activitats a la ciutat.

Des de l’Ajuntament de Girona estem fent un esforç per situar Girona com una capital catalana de les noves tecnologies, per generar un entorn on l’administració, el sector privat i la ciutadania puguem tirar endavant projectes i crear una xarxa al voltant d’un àmbit vital per al desenvolupament econòmic de la ciutat. Ser una de les seus de la Mobile Week és una iniciativa més en aquest sentit, hi vam confiar des de la primera edició en què el programa es va descentralitzar fora de Barcelona, i ens hi hem mantingut compromesos des d’aleshores perquè estem convençuts que és un benefici per al progrés de Girona i del sector tecnològic local”, ha explicat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. 

Una de les propostes d’enguany serà la realització de tres taules rodones sobre les temàtiques següents: el metavers i el futur d’internet a mitjà i llarg termini (28 d’abril, a les 16 h); la necessitat o no de crear un “amazon català” (28 d’abril, a les 17.45 h), i el debat sobre la ciutat tecnològica del futur i els canvis que planteja la integració de la tecnologia i la intel·ligència artificial a les ciutats (29 d’abril, a les 16 h). Aquests debats, organitzats per l’Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG), s’emetran en streaming per TV Girona.

De cara al públic familiar, destaca la proposta Family Day, que tindrà lloc el dia 30 d’abril, de 9 a 14 h, i que s’adreçarà a famílies amb infants majors de 8 anys. En aquesta ocasió, l’activitat girarà al voltant de l’experiència de la realitat virtual. També per la mainada escolaritzada a Girona, la Fundació.cat realitzarà diversos tallers sobre els bons usos de les tecnologies a l’alumnat de 2n d’ESO dels centres d’educació secundària de la ciutat.

Finalment, per a la gent gran, s’instal·larà un espai de suport digital als centres cívics de Pla de Palau (28 d’abril) i de Sant Narcís (29 d’abril), de 9 a 14 h. En aquests taulells, les persones majors de 55 anys podran resoldre dubtes sobre la ciberseguretat i rebre suport per a l’obtenció del certificat digital.

La Mobile Week Girona forma part de la Mobile Week Catalunya, una iniciativa conjunta de la Mobile World Capital Barcelona i la Generalitat de Catalunya. L’edició catalana de Mobile Week 2022 comptarà amb la participació de 16 territoris catalans: Figueres, Badalona, Igualada, Centelles, La Seu d’Urgell, Lleida, Manresa, Mataró, Mollerussa, Olesa de Montserrat, Ribera d’Ebre, Sant Feliu de Llobregat, Sant Pere de Ribes i Sitges, Terrassa, i Vilanova i la Geltrú.

Totes les activitats de la Mobile Week són gratuïtes amb inscripció prèvia, que s’haurà de fer abans del 27 d’abril a través del web www.mweek.com/ca/catalunya. En el mateix enllaç podreu consultar la informació detallada de la programació de les activitats de la Mobile Week Girona.

Programa Mobile Week Girona 2022
Tornar

Logos (sense el suport PECTICC) 2021 Generalitat + FEDER + Diputació de Girona

Acció desenvolupada en el marc del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial
  • Unió Europea. Fons Europeu de Denvolupament Regional
  • Generalitat de Catalunya
  • Diputació de Girona
 

Text subvenció peu pàgina | Oficina de Foment de les Arts (OFA) + El Modern

Un projecte liderat per l’Ajuntament de Girona, cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, i en un 25% per la Diputació de Girona.