Header: El Modern

El Modern. Centre Audiovisual i Digital

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona convida a joves a actuar com a programadors/ores culturals en el marc del projecte “Antenes”

Les persones participants tindran l’oportunitat de programar els grups, companyies o artistes que més els agradin. Qui ho vulgui podrà apuntar-se a la iniciativa fins al 12 de novembre.

L’Ajuntament de Girona, a través de l’Oficina de Foment de les Arts, ha engegat una nova proposta en què s’ofereix al jovent de la ciutat l’oportunitat d’actuar com a programadors/ores culturals. Gràcies al projecte “Antenes”, les persones d’entre 16 i 25 anys interessades o implicades en les arts i la cultura podran viure des de dins com s’organitza la programació artística d’un festival o equipament de Girona i el seu entorn.

Com a part del projecte, els i les joves participants podran decidir i comunicar una part de la programació, programar els grups, companyies o artistes que més els agradin, i aprendre què s'amaga darrere els escenaris i la seva organització. 

Durant els propers mesos, es faran activitats especials com ara visites a equipaments culturals, assaigs oberts o trobades amb professionals. Les persones participants s’organitzaran en diferents grups, segons els seus interessos culturals i el calendari de cada festival o equipament. A partir del gener del 2022, podran aprendre i entendre l’ofici de gestor/a cultural a través de mentories amb professionals del sector, que els ajudaran a elaborar, produir i comunicar una programació cultural.

El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, ha explicat que “l’objectiu del projecte ‘Antenes’ és posar en contacte jovent del territori amb programadors i programadores d’equipaments i festivals de la ciutat de Girona i la seva àrea urbana per tal de generar interès per la cultura en els públics joves”.

Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica del consistori, Glòria Plana Yanes, ha declarat que “projectes com l‘Antenes’ dinamitzen el sector amb nous públics, i capaciten els i les joves per a noves oportunitats laborals, contribuint a retenir el talent local”.

Per participar al projecte només cal inscriure’s al grup de Telegram “Antenes”, fent una foto al QR de la iniciativa. Des d’allà, s’enviarà la informació de totes les accions. El termini de participació ja és obert, i els nois i noies que ho vulguin es podran apuntar fins al 12 de novembre.

L’Ajuntament de Girona promou i organitza aquesta iniciativa a través del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial, projecte cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i en un 25% per la Diputació de Girona.

    

Cartell del projecte amb el QR
Tornar

Logos (sense el suport PECTICC) 2021 Generalitat + FEDER + Diputació de Girona

Acció desenvolupada en el marc del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial
  • Unió Europea. Fons Europeu de Denvolupament Regional
  • Generalitat de Catalunya
  • Diputació de Girona
 

Text subvenció peu pàgina | Oficina de Foment de les Arts (OFA) + El Modern

Un projecte liderat per l’Ajuntament de Girona, cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, i en un 25% per la Diputació de Girona.