Header: Escoles Bressol Municipals

Escoles bressol municipals

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Escola bressol Cavall Fort

Dades de contacte

C. de Pruner, 1
17004 Girona
Tel.: 972 208 047 - 692 262 035
A/e: cavallfort@ajgirona.cat
Web: www.girona.cat/eebb

L’escola bressol Cavall Fort es va inaugurar com a centre educatiu el 1983 i des del 1998 està situada a la ubicació actual, al barri de Font de la Pólvora, ocupant una ala de l’edifici de l’escola Font de la Pólvora. Acull un total de 50 infants d’1 a 3 anys d’edat, i està formada per 7 educadores i el personal dels serveis de cuina, neteja i consergeria.
L’escola bressol vol potenciar una educació intercultural que permeti la convivència respectuosa entre tota la comunitat educativa, prioritzant pels valors bàsics d’una societat  democràtica com la solidaritat, l’ajuda mútua, el respecte, la coeducació...
Aquest servei pretén donar resposta a les necessitats de la població dels barris de Girona Est, format per una població amb diversitat cultural, així com també facilitar el coneixement entre famílies i de llurs trets culturals, tradicionals i característiques que hi ha darrera d’elles, afavorint la convivència intercultural.

Què fem

Treballar conjuntament amb les famílies en l’educació dels seus fills i filles, intentant que tothom se senti acollit i part de la comunitat.

Fomentar la relació i coordinació amb les famílies, oferint espais de comunicació, informació i participació.

Acompanyar als infants en el seu procés de desenvolupament oferint un clima ric i estable on tothom se senti estimat i valorat.

Dades

Escola bressol pública (Codi: 17005832)
Barri:  Font de la Pólvora
Zona escolar: 3 - Sud
Oferta formativa: Educació infantil primer cicle 0-3 anys

Personal

Personal docent: 7 educadores
Director: Gerard Guerris 

Horari

Horari d’escola - De 9 a 17 h
► Entrada al matí: de 8.45 a 9.30 h
► Sortida a la tarda: flexibilitat horària a partir de les 15.15 h

Per als nens i nenes que no es queden a dinar
► Sortida al migdia: d'11.45 a les 12 h
► Entrada a la tarda: a les 15 h

Horari complementari
► Matí: de 8 a 8.45 h

Equipament

Nombre d'aules: 3

  • Tres espais aula cadascun dels quals és l’espai referent d’un grup d’infants d’edats heterogènies, que disposen de canviadors i lavabos adaptats a les edats d’1 a 3 anys. Cada espai té el seu material de joc en relació a les necessitats de les edats en general i del grup en particular.
  • Espais alternatius que ens ofereixen possibilitats de poder fer tallers diversos com plàstica, psicomotricitat, biblioteca, jocs de llum i foscor, construccions grosses... i altres activitats com el joc heurístic, paneres d’experimentació o shows.
  • Pati ampli, amb arbres i vegetació, orientat al sud. Amb zones diferenciades de joc i una zona coberta.
  • Menjador i dormitori per fer la migdiada.

Participem conjuntament i de manera activa amb altres entitats i serveis de la zona en el Pla de Desenvolupament Comunitari del Sector, en el projecte de barri “Integrant Accions”.

Formem part d’un projecte de 0-6, en coordinació amb el segon cicle d’educació infantil de CEIP de Font de la Pólvora.

Organització

Ens organitzem en tres grups d’infants d’1 a 3 anys i dues educadores per grup. Aquest fet ens permet donar als infants i famílies respostes individualitzades.

Oferim un ambient motivador, i espais adequats a les necessitats de les nenes i els nens, pensats per afavorir l’autonomia i el ritme individual de cada infant.

Prioritzem les situacions de la vida quotidiana, l’observació, la manipulació, l’experimentació i el joc, com a eines bàsiques en l’aprenentatge.