Header: Educació

Educació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Actualització: Novetats en les mesures de l’Ajuntament de Girona per evitar la propagació del COVID-19 i mitigar-ne els efectes (18.10 h)

L’Ajuntament de Girona ha reforçat la coordinació entre serveis i centres educatius de la ciutat per tal que totes les famílies puguin fer la preinscripció escolar malgrat les restriccions pel COVID-19

L’Ajuntament de Girona, juntament amb el Departament d’Educació, treballen per acompanyar les famílies de la ciutat durant el període de preinscripció escolar pel segon cicle d’infantil, primària i ESO, que s’ha posat en marxa avui i finalitzarà el 22 de maig. Concretament, s’ha reforçat la coordinació entre serveis i centres educatius per tal que tothom pugui presentar la sol·licitud de forma telemàtica al web de la Generalitat de Catalunya i dins el termini establert malgrat les restriccions pel COVID-19.

Els principals esforços estan centrats en l’alumnat que ha de fer la preinscripció a P3 i a 1r d’ESO, ja que el canvi és major. Les dades del padró d’alumnes de P3 pel curs 2020-21 és de 1.038 nens i nenes i, pel que fa a l’ESO, la previsió del primer curs és de 1.268 estudiants. En aquest sentit, els tutors estan acompanyant els nens i nenes que ara fan sisè en tot el procés de preinscripció, així com resolent dubtes sobre què vol dir centre adscrit i com funcionen els barems. Les educadores de les escoles bressol també estan ajudant les famílies a realitzar la preinscripció dels infants a P3.

A més, l’Oficina Municipal d’Escolarització de l’Ajuntament de Girona (OME) compta amb un sistema d’assessorament telefònic per acompanyar les famílies. Per accedir a aquest servei, només s’ha de trucar al telèfon 972 010 280 i demanar cita prèvia. Un cop fet això, el servei d'escolarització trucarà amb número ocult el dia establert a les famílies per resoldre els seus dubtes. També es poden fer arribar consultes a través del correu ome@ajgirona.cat

Tot i que la preinscripció es pot fer de forma presencial del 19 el 22 de maig, el consistori treballa perquè ho hagin de fer el menor nombre possible de famílies. D’aquesta forma, els centres podran atendre amb garanties les famílies que no hagin pogut fer la preinscripció per Internet. Per fer-ho de forma presencial, caldrà demanar cita en el centre escollit com a primera opció per telèfon o per correu electrònic. L’últim dia per fer la preinscripció, tant d’una forma com de l’altra, és el 22 de maig.

A través dels canals de l’Ajuntament de Girona es difondran uns cartells, en diferents idiomes, amb els passos que s’han de seguir per fer la preinscripció, així com tota la documentació necessària.    

En matèria de seguretat, entre la Policia Municipal de Girona i els Mossos d’Esquadra es van denunciar ahir 51 persones per incomplir el confinament.

L’Ajuntament de Girona manté obert el telèfon d’atenció ciutadana 972 419 010, de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i dissabte, de 9 h a 14 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. Els diumenges i festius estarà inactiu. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.

Oficina Municipal d'Escolarització
Cartell informatiu en català
Cartell informatiu en castellà
Tornar