Header: Educació

Educació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Actualització: Novetats en les mesures de l’Ajuntament de Girona per evitar la propagació del COVID-19 i mitigar-ne els efectes (18.30 h)

L’Ajuntament de Girona repartirà entre demà i dimecres material escolar a un total de 650 alumnes de la ciutat perquè puguin seguir a distància el tercer trimestre del curs. L’Oficina de Foment de les Arts del consistori posa en marxa un butlletí electrònic per difondre informació específica entre el sector cultural sobre com fer front a la crisi provocada pel COVID-19.

L’Ajuntament de Girona repartirà entre demà i dimecres material escolar a un total de 650 alumnes de la ciutat perquè puguin seguir a distància el tercer trimestre del curs. La distribució es farà de forma coordinada amb els centres educatius, que són els que han recollit les necessitats dels infants i joves. Contretament, el consistori repartirà material escolar fungible cedit per la Fundació Girona Est, com ara llapis o gomes d’esborrar, i uns 400 dossiers en paper per a aquell alumnat que, segons el seu centre, podria tenir una major dificultat per seguir el curs en línia.

Els dossiers contenen exercicis de totes les àrees competencials que haurien de treballar els alumnes del cicle d’educació primària de la ciutat i han estat elaborats en funció de les necessitats específiques de cada escola. Per ara, el material en format paper es farà arribar a escolars de 13 centres educatius de Girona, però després de la tramesa d’aquesta setmana, a partir del 27 d’abril hi haurà un segon lliurament de material destinat a la resta de centres demandants.

Més enllà de l’enviament de material escolar fungible i de dossiers, l’Ajuntament de Girona també està facilitant suport logístic als centres educatius i treballant amb ells per millorar la connectivitat d’algunes zones de la ciutat. Tot plegat, amb l’objectiu d’aconseguir que totes les famílies disposin d’equipaments informàtics per seguir el curs. A més, s’incentiva que es mantingui  el reforç escolar a través d’entitats d’acompanyament a l’escolaritat o de programes de mentoria de Plans Comunitaris, Plans Educatius d’Entorn i projectes educatius i socials, als quals properament s’hi podria sumar personal voluntari de les escoles bressol de la ciutat per reforçar la iniciativa.

D’altra banda, l’Oficina de Foment de les Arts de l’Ajuntament de Girona ha posat en marxa un butlletí electrònic per donar suport al sector de les Indústries Culturals i Creatives (ICC) mentre duri la situació d’excepcionalitat pel COVID-19. El butlletí neix amb la intenció de difondre notícies i recursos per a empreses, entitats i professionals del sector cultural i creatiu de Girona i del seu entorn, posant especial èmfasi en informacions sobre com fer front a la crisi que està afectant especialment el sector.

A més, el servei d’assessorament de l’Oficina atén les necessitats generals o específiques de projectes culturals tant emergents com professionals, independentment de l’estadi de desenvolupament en què es trobin.

En aquest sentit, s’atenen de manera prioritària projectes vinculats a l’art digital, audiovisual, multimèdia i arts en viu, d’acord amb la formulació estratègica i els objectius del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial (PECT ICC). Tanmateix, l’assessorament també està obert a altres sectors creatius. 

L'Oficina de Foment de les Arts és un servei que el consistori gironí ha creat a través del PECT ICC i que facilita assessorament i suport al sector de les ICC amb la finalitat d’impulsar el sector creatiu de Girona i del seu entorn, i de fomentar la participació cultural en els diferents àmbits artístics. Arran de la crisi que el coronavirus està comportant al sector cultural i creatiu, l’Oficina treballa de forma coordinada amb altres serveis de suport empresarial i especialitzat per atendre també necessitats sorgides de la situació actual.

En matèria de seguretat, entre la Policia Municipal de Girona i dels Mossos d’Esquadra van denunciar aquest cap de setmana 99 persones per incomplir el confinament.

L’Ajuntament de Girona manté cada dia obert el telèfon d’atenció ciutadana 972 419 010, de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i dissabte i diumenge, de 9 h a 18 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.

Tornar