Header: Educació

Educació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Els projectes Biorec i Wine N’Beer Taste guanyen la quarta edició del Premi d’Emprenedoria de l’FP de Girona

Les propostes, presentades per alumnat de l’Institut Montilivi i de l’Escola Tècnica Girona, han estat les primeres classificades en la categoria de Cicle formatiu de grau mitjà i de Cicle formatiu de grau superior, respectivament

Els projectes Biorec, de l’Institut Montilivi, i Wine N’Beer Taste, de l’Escola Tècnica Girona, han guanyat els primers premis de la quarta edició del Premi d’Emprenedoria de l’FP de Girona, que busca promoure l’esperit emprenedor i innovador de l’alumnat dels cicles formatius de la ciutat. El guardó està organitzat per l’Ajuntament de Girona, a través de Girona Emprèn, en col·laboració amb el Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional.

Aquest curs 2022-2023 s’han presentat al certamen un total de 25 projectes, 10 més que en l’anterior convocatòria. En concret, hi han presentat propostes els següents centres: Institut Escola d'Hostaleria de Girona, l’Escola Tècnica Girona, l’Institut Montilivi, l’Institut Santa Eugènia i l’Institut Narcís Xifra i Masmitjà.

En la categoria de Cicle formatiu de grau mig, el projecte més valorat ha estat Biorec, dissenyat pels alumnes Ivet Duran, Karin Jiménez i Manel Rodríguez, del CFGM de Gestió administrativa de l’Institut Montilivi de Girona. La idea de negoci consisteix en la distribució de contenidors de reciclatge per la ciutat i la implementació d’un sistema de puntuació que permet a les persones usuàries acumular punts i obtenir obsequis i descomptes. En segona posició ha quedat el projecte Motornation, de les alumnes Victoria Silva Maestre i Sofia Tkachenko, del CFGM d’Activitats comercials de l’Escola Tècnica Girona, mentre que la tercera posició ha estat pel projecte Orchid, de l’alumna Laura López, del CFGM de Preimpressió de l’Institut Santa Eugènia.

Pel que fa a la categoria de Cicle formatiu de grau superior, el projecte guanyador ha estat Wine N’Beer Taste, ideat per l’alumna Laia Noguera, del CFGS d’Administració i finances de l’Escola Tècnica Girona. El projecte proposa l’obertura d’un petit local al Barri Vell de Girona especialitzat en vins i cerveses locals i d’importació que es complementa amb una programació d’activitats i cursos de tast. En segona posició ha quedat Golden Skin, de les alumnes Alba Cabañas i Salma El Mersali, del CFGS de Comerç Internacional de l’Escola Tècnica Girona i, en tercera posició, el projecte El Fossat, de l’alumne Martí Julià, del CFGS de Direcció de cuina de l’Escola d’Hostaleria de Girona.

El jurat, format per representants de la Fundació per l’Autoocupació de Girona, de la Generalitat de Catalunya, de l’Associació d’empresaris i emprenedors de Girona (AEEG) i de l’Ajuntament de Girona (Girona Emprèn), ha destacat la gran qualitat dels projectes presentats i el gran pes que té l’impacte social, econòmic i mediambiental en la majoria de projectes.

Els reconeixements a l’alumnat i als centres participants es lliuraran el proper 24 de març, coincidint amb la IV Jornada d’Innovació organitzada pel Consell de la Formació Professional i Ocupacional de Girona. L’import econòmic dels premis (dotats amb 350 euros per als primers classificats, 250 euros per als segons i 150 euros pels tercers) es lliurarà als centres educatius dels projectes guanyadors, per tal que destinin la quantia a realitzar activitats de foment de l’emprenedoria entre l’alumnat.

A més, els projectes guanyadors Biorec i Wine N’Beer Taste podran participar a la final catalana de la Mostra de Projectes Emprenedors de l’FP a Catalunya, convocada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i amb representació de projectes d’arreu del territori català.

Podeu consultar tota la informació de la iniciativa al web del Premi d’Emprenedoria de l’FP de Girona. 

Tornar