Header: Educació

Educació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona atorga la Beca Girona Premi d’Europa a l’Institut Ermessenda de Girona pel projecte “Europa 360”

El centre educatiu ha presentat una proposta de caràcter innovador basada en la visualització de fotografies d’institucions europees a través d’ulleres de realitat virtual

L’Institut Ermessenda de Girona, amb el projecte “Europa 360”,  ha estat el centre educatiu guanyador de la sisena edició de la Beca Girona Premi d’Europa, que atorga anualment l’Ajuntament de Girona. La beca, dotada amb 10.000 euros, permetrà a l’institut executar el projecte i organitzar un viatge a Estrasburg per tal que l’alumnat de 4t d’ESO participant conegui les institucions europees.

La proposta guardonada, “Europa 360”, té un caràcter innovador i està basada en les noves tecnologies. Concretament, preveu la creació de fotografies de 360 graus de diverses institucions europees per ser visualitzades a través d’unes ulleres de realitat virtual construïdes pel mateix alumnat. A més, el projecte busca treballar el coneixement d’Europa i els seus valors i institucions de forma transversal en les diferents matèries impartides pel centre.

Quan el 2016 la ciutat vam rebre el Premi d’Europa, des del govern teníem molt clar que volíem donar continuïtat a tot el que representava el guardó. I un dels punts que vam considerar imprescindibles va ser aquesta beca, perquè permet acostar els valors del premi a l’alumnat de Girona, i fomentar experiències d’intercanvi que repercuteixen en iniciatives dels centres escolars pensades per millorar la formació”, ha destacat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. 

Des que es va atorgar per primer cop, la Beca Girona Premi d’Europa ja ha beneficiat cinc instituts de la ciutat i més de 100 joves. En les edicions anteriors els centres guanyadors van ser els següents: l’Institut Santiago Sobrequés i Vidal (2017), l’Institut Santa Eugènia (2018), l’Institut Carles Rahola i Llorens (2019) i l’Institut Montilivi (2021). El 2020, l’ajuda va quedar deserta amb motiu de la situació de pandèmia i confinament d’aquell moment.

La ciutat de Girona va rebre l’any 2016 el Premi d’Europa que concedeix l’Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, distinció que es fa cada any a una ciutat europea per les seves accions en l’àmbit europeu. D’aquesta manera, Girona es va convertir en la primera ciutat catalana a ser distingida amb el guardó. Una de les accions que incloïa el guardó era una beca per a un institut de Girona per tal de conèixer les institucions europees.

Per la seva banda, el regidor d’Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran, ha explicat que “des del consistori es va decidir donar continuïtat a aquesta iniciativa i es va impulsar la Beca Girona Premi d’Europa, una convocatòria anual dirigida als centres d’Educació Secundària Obligatòria de la ciutat per fomentar el coneixement de la realitat europea entre l’alumnat gironí i per a donar l'oportunitat al jovent de viatjar a Estrasburg”.

Enguany, el jurat que ha atorgat la beca estava compost per persones representants de l’Ajuntament, dels Serveis Territorials del Departament d’Educació, del Consell Municipal d’Educació i per una persona de reconegut prestigi en matèria europea.  

Tornar