Header: Educació

Educació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Més de 14.000 alumnes comencen avui el curs escolar als centres educatius de Girona

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el vicealcalde, Quim Ayats, i el regidor d’Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran, han visitat aquest matí l’Escola Verd. L’Ajuntament de Girona ha invertit en els últims mesos més de mig milió d’euros en actuacions de millora a les escoles.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats, i el regidor d’Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran, han visitat aquest matí l’Escola Verd coincidint amb el primer dia del curs escolar 2022-2023. Més de 14.000 alumnes comencen avui les classes als centres educatius públics i concertats de Girona. Concretament, 2869 nens i nenes d’educació infantil (de 0 a 3 anys); 6131 d’educació infantil i primària (de 3 a 11 anys), i 5193 d’Educació Secundària Obligatòria (ESO).

“Hem treballat els darrers mesos per tirar endavant millores importants als centres escolars, perquè la il·lusió amb què els alumnes comencen el curs es correspongui amb unes instal·lacions adequades i al dia. Més enllà del que hem fet fins ara, tenim també planificades noves obres en el futur, i som conscients de la necessitat de seguir invertint en les escoles. Desitjo un molt bon curs a tota la comunitat educativa, perquè d’això en depèn el progrés del nostre país”, ha destacat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. 

Per la seva banda, el vicealcalde de l’Ajuntament, Quim Ayats, ha posat en valor “la magnífica tasca que s'està fent des de la comunitat educativa per assegurar la funció educativa i transformadora de la ciutat després d’uns darrers cursos que han estat especialment difícils per les diverses mesures aplicades per combatre la pandèmia”. “Tots i totes tornem amb energia, ganes de recuperar la normalitat, i de seguir oferint una educació de qualitat a tot l’alumnat”, ha afegit Ayats.

Finalment, el regidor d'Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran, ha “donat la benvinguda al nou curs a tots els infants, joves, famílies i a tota la comunitat educativa implicada a fer de Girona una ciutat educadora en tot el seu màxim exponent”, i ha assegurat que “des del consistori seguirem treballant per donar oportunitats educatives de manera equitativa a tota la ciutadania”.

Al llarg del curs 2021-2022, l’Ajuntament de Girona ha invertit un total de 566.029,08 euros en actuacions destacades de millora a les escoles de la ciutat, a banda d’accions concretes de manteniment i conservació. Fins ara, s’han efectuat treballs de pintura a la façana del carrer de la Maçana de l’Escola Santa Eugènia, a les escales de l’Escola Annexa – Joan Puigbert, a l’interior de l’Escola Eiximenis i a les aules de l’Escola Verd, on també s’han renovat diverses finestres de fusta per altres d’alumini; s’han millorat els canviadors de l’Escola Bressol Cavall Fort, i el drenatge d’aigües pluvials de l’Escola Bressol El Tren. També s’està fent manteniment a la façana de l’Escola Font de la Pólvora i s’està treballant per reformar els lavabos de l’Escola Vila-roja, i per substituir les finestres i elements de fusteria a les escoles de Josep Dalmau i Carles i de Taialà, respectivament.

A banda, el cost de les obres inclou actuacions per evitar problemes derivats de la pluja, així com manteniment de cobertes de diversos centres, ja siguin treballs de pintura, reparació de filtracions o de juntes, impermeabilització, creació o manteniment de baixants i rases drenants, renovació de teules o substitució integral o parcial de les cobertes dels patis dels centres. Aquests treballs s’estan fent a l’Escola Font de la Pólvora, a l’Escola Montjuïc, a l’Escola Montfalgars, a l’Escola Eiximenis, a l’Escola Taialà, a l’Escola Bressol Cavall Fort, a l’Escola Bressol La Baldufa, a l’Escola Santa Eugènia, a l’Escola Annexa – Joan Puigbert, a l’Escola Verd, a l’Escola Migdia, al Centre d'Educació Especial Font de l'Abella i al Centre d'Educació Especial de Palau. 

Tornar