Header: Educació

Educació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’ocupació de l’oferta de casals d’estiu municipals frega el 95% aquest estiu

La proposta d’activitats de lleure educatiu pels mesos de juliol i agost va acabar dimecres passat i va comptar amb la participació de prop de 3.300 nens i nenes

L’ocupació de l’oferta de casals d’estiu de l’Ajuntament de Girona ha fregat el 95% aquest estiu. La proposta d’activitats de lleure educatiu pels mesos de juliol i agost va acabar el dimecres passat, dia 31 d’agost, amb la participació de prop de 3.300 infants i joves i una ocupació del 94,59%, gairebé tres punts més que en l’edició anterior. En total, hi ha hagut 3.304 inscripcions en les 47 activitats dinamitzades per 21 entitats de Girona arrelades als diferents barris de la ciutat. 

“Estem molt satisfets amb la participació en els casals d’estiu d’enguany, que demostra que aquest és un model d’èxit. Cal posar en relleu el valor educatiu dels casals, que contribueixen a fer que la ciutat pugui oferir educació tot l’any. L’educació és imprescindible per avançar cap a la Girona del futur, una Girona referent de qualitat de vida i també d’igualtat d’oportunitats”, ha explicat el vicealcalde de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats.

L’oferta àmplia i variada del programa s’ha dut a terme en 37 equipaments municipals, ja siguin escoles, instal·lacions esportives, centres cívics, o altres instal·lacions, per tal de garantir cobertura territorial a tot el municipi. En aquest sentit, l’organització i realització de les activitats és un projecte transversal dins el consistori i compta amb la col·laboració i implicació de diferents agents del territori, com els mateixos centres educatius o la Generalitat de Catalunya.

El programa municipal de casals d’estiu de l’Ajuntament de Girona també busca garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés universal a una educació en el lleure de qualitat, i compta amb un Pla d’inclusió que fa seguiment de la inscripció i la participació d’infants i joves amb necessitats socioeducatives especials. Aquest estiu, s’ha fet seguiment a un 15,41% del total de participants a través d’aquest pla d’inclusió, els quals han tingut un acompanyament i/o atenció individualitzada durant la participació en els casals.

“Per complir els objectius de Ciutat Educadora i d’Educació 360 que ens marquem a Girona és indispensable garantir que tots els infants i jovent puguin participar als casals d’estiu. És per això que impulsem projectes com el Pla d’inclusió. A més, enguany hem posat en marxa la prova pilot de la franja de zero a tres anys, que ha estat tot un èxit. Continuarem treballant per ampliar l’equitat als casals d’estiu i garantir l’educació més enllà de l’escola a tot l’alumnat de la ciutat”, ha clos el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Betran.

En total, 134 infants han participat en la prova pilot de casals d’estiu municipals per a la franja d’edat de 0 a 3 anys que s’ha dut a terme per primer cop a la ciutat. Les activitats per aquest col·lectiu van tenir lloc entre l’última quinzena de juliol i la primera quinzena d’agost en dues escoles bressols municipals, L’Olivera i La Baldufa.

Tornar