Header: Educació

Educació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El projecte “Apadrinem escultures” clou el curs 2021-2022 amb la participació de set centres educatius

Enguany hi han participat les escoles Migdia, Dalmau Carles, Carme Auguet, Santa Eugènia, Verd i Madrenc i l’institut Jaume Vicens Vives

Imatge de l'acte

El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el regidor d’Educació, Infància i Esports del consistori, Àdam Bertran, i la presidenta de l’entitat Amics de la UNESCO de Girona, Dolors Reig, han participat aquest matí en l’acte de cloenda del curs 2021-2022 del projecte “Apadrinem escultures”, que s’ha portat a terme a l’auditori de La Mercè.

Aquest any han participat en el projecte set centres educatius: sis escoles –Migdia, Dalmau Carles, Carme Auguet, Santa Eugènia i Verd, de Girona, i Madrenc, de Vilablareix- i un institut –Jaume Vicens Vives. Durant l’acte, representants dels centres educatius han explicat el treball fet durant el curs i han signat el full de compromisos que els acredita com a padrins o padrines de les escultures treballades.

“El projecte ‘Apadrinem Escultures’ ens permet pensar l’educació en clau comunitària, impulsant els projectes comunitaris i el treball educatiu d’entorn. Per una educació amb mirada 360. Enhorabona a les escoles i a l’Institut que heu treballat per fer-ho possible. I als Amics de la UNESCO de Girona”, ha ressaltat el regidor Àdam Bertran.

Enguany s’han apadrinat un total de 15 escultures: Rellotge de sol, de J. Duixans, apadrinada per l’Escola Santa Eugènia; Narcís i Irene, de N. Cutrinas, Font de vida, de J. Fluvià, A Lluís Companys, J. M. Subirachs, i Homenatge al president Josep Irla, de M. Riba, apadrinades per l’Escola Migdia; Contra l’invasor, de M. Blay, i A mossèn Cinto Verdaguer, de Josep i Jordi Oliver Viver, apadrinades per l’Institut Jaume Vicens Vives; Les foques, Les lletres toves, Parella i Estudiants, de Torres Monsó, apadrinades per l’Escola Dalmau Carles; L’exèrcit als herois de 1808 i 1809, de J. Oliver de Bezzi, apadrinada per l’Escola Verd; Abraçada, de Pepe Noja, apadrinada per l’Escola Carme Auguet, i El fetus i El tòtem del vent, d’A. Plujà, apadrinades per l’Escola Madrenc de Vilablaeix.

El projecte “Apadrinem escultures” es va iniciar el curs 2001-2002 a la ciutat de Girona i actualment és un dels prop de quatre-cents recursos educatius que l’Ajuntament de Girona ofereix als centres educatius.

Tornar