Header: Educació

Educació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Projecte Rossinyol de Girona acomiada el curs 2021-2022 amb la participació de 66 estudiants

La iniciativa de mentoria social promoguda per la Universitat de Girona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona té com a objectiu afavorir la inclusió i la integració de l’alumnat nouvingut

Imatge d'arxiu de l'acte de cloenda d'una edició anterior del projecte Rossinyol

Després de dos anys sense poder celebrar-se, l’Estació Espai Jove acollirà avui a la tarda l’acte de cloenda del Projecte Rossinyol. Enguany han participat en el projecte 33 parelles de mentoria, formades per estudiants de la Universitat de Girona (UdG) i de les escoles i instituts de la ciutat. La iniciativa, que fa tretze anys que es porta a terme, busca afavorir la inclusió i la integració social de l’alumnat nouvingut mitjançant l’ús de la llengua catalana i el coneixement de la ciutat. 
 
El regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran;  la vicerectora de Territori i Compromís Social de la UdG, Sílvia Llach, i el professor de la Facultat de Psicologia i Educació de la UdG i director del Projecte Rossinyol, Jordi Feu, participaran en la cloenda del projecte d’aquest any. L’acte servirà per valor l’activitat i les experiències d’aquest any i per agrair el treball voluntari de l’alumnat universitari d’acompanyament dels alumnes nouvinguts durant tot el curs. 
 
“Si som Ciutat Educadora ens hem de sentir tots i totes interpel·lats a treballar per una societat més cohesionada, integradora, generadora d'oportunitats. El Projecte Rossinyol és un d'aquests projectes que ho permet i fomenta. Contents de poder-ho realitzar un any més, i confiant de poder seguir creixent any rere any”, ha ressaltat el regidor Àdam Bertran.
 
Enguany els estudiants participants del Projecte Rossinyol provenien de les escoles Annexa, Carme Auguet, Àgora, Josep Dalmau Carles, Santa Eugènia, Pericot, Cassià Costal i els instituts Vicens Vives, Carles Rahola, Santiago Sobrequés, Narcís Xifra, Montilivi, Ermessenda de Girona i Santa Eugènia. Durant els sis mesos que ha durat el projecte, els mentors i mentores, i els respectius mentorats i mentorades, han compartit vivències, han conegut noves cultures, han passejat per carrers desconeguts de la ciutat, han après a comunicar-se millor en català, han participat en activitats als barris i, d’alguna manera, per molts ha estat com tenir un germà o una germana gran o petit en qui poder confiar. 
 
El Projecte Rossinyol està promogut per la Universitat de Girona i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona en el marc  d’actuació dels projectes Girona, Ciutat Educadora i Girona, Ciutat Amiga de la Infància. La iniciativa està avalada per professionals educatius dels centres participants, que la valoren com un èxit any rere any, incidint positivament en les trajectòries formatives i d’integració social i cultural de molts joves nouvinguts a la ciutat. 
 

Tornar