Header: Educació

Educació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona lliura els premis dels Jocs Florals de Primària i dels concursos de Punts de Llibre i de Recomanacions Literàries

L’acte d’entrega a les obres guanyadores ha tingut lloc aquest matí a l’Auditori de Girona i ha comptat amb l’assistència d’un miler de nens i nenes dels diferents centres escolars de la ciutat

L’Ajuntament de Girona ha lliurat un any més els premis dels Jocs Florals de Primària i del Concurs de Punts de Llibre de les escoles de la ciutat. L’entrega als treballs guanyadors ha tingut lloc aquest matí a l’Auditori de Girona, on han acudit un miler de nens i nenes dels diferents centres educatius participants. A més, per primer cop, s’han lliurat els reconeixements del Concurs de Recomanacions Literàries.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el regidor d’Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran, han estat els encarregats del lliurament dels guardons a les obres guanyadores. Com acompanyament de l'acte, l’alumnat de l'Escola Àgora de Girona ha ofert un fragment de la representació del musical El petit príncep.

“El binomi educació-cultura guanya sentit quan es treballa interdisciplinàriament i alhora se li dóna un valor pedagògic i significatiu. Participar ja és meritós. Des de l’Ajuntament volem felicitar a tothom qui ho ha fet possible i a tothom qui ha presentat la composició. Enhorabona també als textos premiats”, ha subratllat el regidor Àdam Bertran.

Al 42è concurs de Jocs Florals de Primària, s’hi han presentat 253 composicions de 17 centres educatius de la ciutat. Per la prosa aquest any se suggeria el tema lliure. Els guanyadors i guanyadores de cicle inicial han estat M. Gutierrez i A. A. Tello, de l’Escola Dalmau Carles; G. Rigall, de l’Escola Joan Bruguera; M. Ramírez i P. Martí, de l’Escola Marta Mata, i A.L. Bautista, de l’Escola Cassià Costal. 

En el cicle mitjà, la Flor Natural ha estat per a Z. Llorà, de l’Escola Marta Mata; l’Englantina ha estat per a M. Gorina de l’Escola Bell-lloc del Pla, i la Viola ha estat per a K. S. Boiro, de l’Escola Sagrada Família, a més d’un accèssit per a N. Coll, de l’Escola Verd. En prosa els guanyadors i guanyadores han estat J. Singh, de l’Escola Cassià Costal  (3r premi); M. Martí, de l’Escola Pla de Girona (2n premi), i D. S. Aguirre, de l’Escola Cassià Costal (1r premi).

En el cicle superior, la Flor Natural ha estat per a N. Queralt, de l’Escola Dr. Masmitjà; l'Englantina ha estat per a C. Vaquero, de l’Escola Migdia, i la Viola ha estat per a M. Pairó, de l’Escola Vedruna. En prosa els guanyadors i guanyadores han estat C. Arxer, de l’Escola Vedruna (3r premi); Y. Wu, de l’Escola Cassià Costal (2n premi), i Ll. Altarriba, de l’Escola Domeny (1r premi).

Al 21è Concurs de Punts de Llibre, enguany s’han valorat les creacions inspirades en el lema “Viatges en el temps”, que serà la temàtica de les activitats d'estiu de les biblioteques de Girona. Aquest any hi han participat 15 centres d'educació primària de la ciutat i s’hi han presentat 444 punts. Dels tres primers premis, se n’han editat 3.500 punts que es repartiran des de les biblioteques de Girona. 

Els guanyadors i guanyadores de cicle inicial han estat els germans Aoulad de l’Escola Marta Mata, amb el primer i segon premi, A. Riera, de l’Escola Verd, que ha guanyat el tercer premi. Els premiats i premiades de cicle mitjà han estat A. Maestra, de l’Escola Taialà, amb el primer premi, i P. Bardalet i A. Ayats, de l’Escola Vedruna, amb el segon i tercer premi, respectivament. El primer premi de cicle superior ha estat per a E. Lara, de l’Escola Domeny; el segon per a J. Figueras, de l’Escola Vedruna, i el tercer per a D. Falguera, de l’Escola Marta Mata.

Pel que fa al nou Concurs de Recomanacions Literàries, en la categoria de faixa de llibre, el primer premi ha estat per G.Mora, de l’Escola Maristes; el segon premi per M. Àlvarez, de l’Escola Cassià Costal, i el tercer per C. Joher, de l’Escola Verd. En la categoria de videorecomanacions, han estat guardonats i guardonades O.Torrellas, de l’Escola Verd; Ll. Altarriba, de l’Escola Domeny, i B. López, de l’Escola Montfalgars, amb primer, segon i tercer premi respectivament.  

Els premis dels Jocs Florals de Primària i dels concursos de Punts de Llibre i de Recomanacions Literàries tenen com a objectiu estimular l’expressió artística i literària dels nens i nenes de les escoles de Girona. El jurat dels tres concursos el formen un ventall de persones relacionades amb l’educació, les biblioteques i el món cultural, artístic i literari de la ciutat, a més de membres de la Universitat de Girona i dels Serveis Territorials d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a Girona.

Tornar