Header: Educació

Educació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Les Jornades de Medi Natural a Girona proposen una quinzena de ponències i sortides per conèixer el nostre entorn 

L’activitat de divulgació de recerca ambiental arriba a la desena edició i se celebrarà aquest cap de setmana.

Aquest cap de setmana, dissabte 21 i diumenge 22 de maig, tenen lloc les desenes Jornades de Medi Natural a Girona, organitzades conjuntament per l’Ajuntament de Girona, la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona (UdG) i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. També formen part de la comissió organitzadora de les jornades l’Associació Naturalistes de Girona, l’Associació el Blauet, el Consorci de les Gavarres, el Consorci del Ter i la Diputació de Girona.

Aquesta activitat, oberta tant a estudiants de totes les edats com al públic general, és una oportunitat perquè els investigadors i investigadores del medi natural puguin donar a conèixer la seva tasca i el resultat de la seva recerca d’una forma amena i propera en el nostre entorn.

Hem de valorar els espais naturals de la ciutat i hem de continuar treballant per un ús més sostenible del nostre entorn natural. En aquest sentit, és fonamental l’educació ambiental al voltant de l’anella verda, perquè una ciutat moderna ha de saber anticipar-se a les revolucions que viurà en els pròxims anys la nostra societat, i una de les principals és la climàtica. La Girona del futur ha d’emprendre i liderar aquests canvis per continuar sent referent de qualitat de vida”, ha remarcat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats.

Arribem als deu anys d’una activitat que s’ha consolidat com una font de creació i intercanvi de coneixement entre els professionals i aficionats al medi natural de Girona. Tenim un territori i una biodiversitat d’una enorme riquesa, que hem de posar en valor tant en clau científica com també per la divulgació de la seva importància. Per això cal mantenir aquestes jornades, i encara més ara en l’actual context de crisi climàtica”, ha assenyalat el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés. 

La xerrada inaugural serà una conferència sobre les espècies invasores que anirà a càrrec de la professora d’investigació a l’Estació Biològica del parc natural de Doñana i Premi Nacional de Recerca Alejandro Malaspina en l’àrea de ciències i tecnologies dels recursos naturals, Montse Vilà. Tant aquesta activitat, com totes les de dissabte, es portaran a terme a l’Aula Magna de la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona.

A continuació, i durant tot el matí i la tarda, els assistents podran gaudir d’una dotzena de ponències curtes sobre diversos temes relacionals amb el medi natural de Girona i rodalia. S’hi tractaran diversos aspectes relacionats amb la papallona del boix, les abelles silvestres, l'alimentació del duc, les basses de Sant Daniel, el projecte Escanyagats, els cabals dels rius, la contaminació per metalls pesants, l'herbari de la Universitat de Girona, flora i fauna de les Gavarres.

Tancarà la jornada de dissabte la xerrada “Emergència climàtica. Ara és el moment d’actuar”, a càrrec de la periodista especialitzada en ciència i medi ambient, reportera i presentadora dels serveis informatius de TV3, Cori Calero. 

Diumenge 22 de maig tindran lloc dues sortides: una d’observació d'abelles silvestres, a càrrec de Narcís Vicens, i una altra sobre les papallones que podem trobar a la vall de Sant Daniel, a càrrec de Jordi Compte i Jaume Oliveras.

Les inscripcions per participar-hi estan obertes a tothom i són gratuïtes. Es poden fer a través de la web dels serveis educatius municipals La Caseta, on també es pot consultar el programa complet.

10es Jornades de medi natural
Tornar