Header: Educació

Educació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona vol formar part de la xarxa Learning Cities de la UNESCO

L’Ajuntament de Girona ha rebut aquest migdia una delegació holandesa d’aquesta agrupació de ciutats que treballen per a la integració de l’aprenentatge en totes les etapes de la vida

Imatge de la visita

El regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, ha rebut aquest migdia a l’Ajuntament de Girona la visita d’una delegació holandesa de la xarxa Learning Cities de la UNESCO. Les ciutats que pertanyen a aquest grup treballen en polítiques i pràctiques per assolir l’excel·lència en l’aprenentatge en totes les etapes de la vida, de forma inclusiva, segura, resilient i sostenible. Girona ja ha sol·licitat adherir-se a la xarxa, i espera la decisió de l’Institut de la UNESCO per poder-s’hi unir i aprofitar, així, les sinergies i el coneixement compartit amb la resta de ciutats integrants.

“Afegir-se a la xarxa de ciutats de l’aprenentatge és una bona oportunitat per a la ciutat per impulsar les accions i projectes que fan possible respondre a les necessitats i inquietuds educatives i formatives de la ciutadania per créixer a nivell personal, professional i comunitari. L’educació i l’aprenentatge són per a la ciutat un potencial inestimable de millora i de transformació i en aquest sentit formar part de la xarxa Learning Cities de la UNESCO, un bon estímul per avançar” ha destacat el regidor d’Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran.

La delegació holandesa s’ha reunit amb el regidor Àdam Bertran i els i les caps dels serveis municipals vinculats amb el projecte (Educació, Biblioteques, Drets Socials i Relacions Externes). Abans, tots plegats, han fet una visita guiada pel Barri Vell de la ciutat, coincidint amb la mostra floral “Girona, Temps de Flors”. La trobada continuarà amb una visita a l’Institut Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona i al Centre Cívic Ter. La jornada ha estat organitzada per l’Associació Catalana per a l’Educació, la Formació i la Recerca (ACEFIR).  

En línia amb els objectius de la xarxa Learning Cities de la UNESCO, Girona forma part, des del 1990, de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores. Durant tots aquests anys, des del consistori s’ha treballat amb la consideració de l’educació com un procés que afecta tota la ciutadania, en qualsevol moment de la seva vida, lloc i circumstància. 

Tornar