Header: Educació

Educació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona participa en diferents espais de debat i treball al voltant del projecte de Ciutat Educadora

Imatges d'algunes de les trobades d'enguany

Durant les últimes setmanes s'han celebrat diferents espais de trobada i reflexió sobre les ciutats educadores, tant en l'àmbit nacional com internacional, en els que ha participat el Servei Municipal d'Educació. Els dies 17 i 18 de març de 2022 es va celebrar la XV Trobada de la Red Estatal de Ciudades Educadoras (RECE) que enguany se celebrava a Vitoria-Gasteiz i la temàtica central era "Consolidant la ciutat educadora". La trobada va permetre conèixer experiències de diferents ciutats i aprofundir en sistemes d'avaluació d'accions inclusives impulsades des dels ajuntaments. Durant aquesta trobada també es va celebrar l'Assemblea de la RECE en la que es va aprovar que la pròxima ciutat coordinadora de la xarxa serà Gijón i es van plantejar les tres xarxes temàtiques pel període 2022-2023:

  • La Ciutat Educadora en la formació i el treball (coordina: Màlaga)
  • Transformació de la ciutat (Agenda Urbana) des de i amb la perspectiva de la infància i l'adolescència (coordina: Rivas Vaciamadrid)
  • La Ciutat Educadora davant la cultura de l'odi (coordina: Sevilla)

El mes de març també es va celebrar a Tampere (Finlàndia) l'Assemblea General de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE). Els dies 27 i 28 de març el regidor d'Educació, Infància i Esports, el Sr. Àdam Bertran, va participar en aquestes jornades on es van visitar diferents experiències innovadores d'educació infantil, educació de persones adultes i espais públics comunitaris. A l'Assemblea General es va anunciar que el pròxim Congrés internacional de l'AICE es realitzarà el pròxim mes d'octubre a Andong (República de Corea) amb el lema “Ideant el Futur de l’Educació a la Ciutat: Innovació, Tradició i Inclusió”.

Finalment, el dia 20 d'abril es va fer una reunió telemàtica de la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines (XCECG), per coordinar diferents actuacions i començar a preparar la jornada anual que es realitzarà a finals d'any.

Tornar