Header: Educació

Educació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Un miler de nens i nenes de 15 escoles de Girona participen en la 28a edició del concurs “Fem un fanalet”

Els dissenys elaborats s’exposaran a l’entrada de l’Ajuntament de Girona per reconèixer el treball que fan els infants i els centres educatius

Imatges de l’acte d’entrega dels premis

Un miler d’alumnes de 15 escoles de Girona han participat en la 28a edició del concurs “Fem un fanalet per anar a esperar els Reis”, que organitza l’Ajuntament de Girona juntament amb els Manaies de Girona i El Corte Inglés. Aquest matí s’han lliurat els premis al Pavelló de Palau, en un acte que ha comptat amb la presència del regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran. La jornada ha finalitzat amb un espectacle musical ofert per Jordi Tonietti. 

"Animar a les nenes i als nens a lluir el fanalet el dia de la cavalcada i fer així que sigui una nit molt especial i posar llum en aquest camí de l'arribada dels Reis de l'Orient", ha explicat el regidor Àdam Bertran, que ha agraït “l'esforç i la dedicació de tots els infants de les escoles per tenir els fanalets a punt".
 
Els nens i nenes de P3, P4, P5 i 1r de primària de les escoles de la ciutat han preparat els seus fanalets per anar a esperar els reis. L’objectiu d’aquesta iniciativa és preservar la tradició d’anar a donar la benvinguda als Reis de l’Orient amb un fanalet. Aquest any hi han participat 15 escoles: Bell-Lloc del Pla, Carme Auguet, Domeny, El Bosc de la Pabordia, Font de l’Abella, Font de la Pólvora, Joan Bruguera, Les Alzines, Marta Mata, Migdia, Montfalgars, Montjuïc, Montjuïc Girona International School, Sagrada Família i Santa Eugènia.
 
Durant aquesta setmana el patge reial ha visitat les escoles al capdavant del jurat format per representants de l’Ajuntament de Girona, del món artístic gironí, de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Girona, d’El Corte Inglés i dels Manaies de Girona. 
 
El concurs del fanalet és un recurs educatiu molt ben valorat per les escoles, que contribueix a preservar i continuar aquesta tradició tan gironina d’anar a esperar els Reis amb un fanalet.  També fomenta la participació en les festes i tradicions de la ciutat i vol mantenir viva la cançó “Visca els Tres Reis”. 
 
L’Ajuntament organitza, durant les festes nadalenques, una exposició dels fanalets participants, a l’entrada del consistori, reconeixent així el treball que fan els infants i les escoles, i amb la voluntat que ho puguin compartir amb els seus familiars i amics, i amb tota la ciutadania.

Tornar