Header: Educació

Educació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona celebra la 13a edició del Projecte Rossinyol amb la participació de 66 estudiants

Aquesta tarda, a les 18 h, es donarà el tret de sortida del nou curs amb un acte a la Universitat de Girona.

Un total de 66 alumnes participaran en la 13a edició del Projecte Rossinyol a la ciutat de Girona. Aquesta tarda, a les 18 h, es donarà el tret de sortida de la iniciativa per aquest curs 2021-22 amb un acte a la Universitat de Girona. El regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, presidirà l’acte, que comptarà també amb la vicerectora en funcions de Territori i Compromís Social de la Universitat de Girona (UdG), Sílvia Llach.

El Projecte Rossinyol és un projecte de mentoria promogut per la UdG que té com a finalitat afavorir la inclusió i la integració social de l’alumnat nouvingut mitjançant l’ús de la llengua catalana i el coneixement de la ciutat. Es basa en el treball voluntari d’estudiants universitaris que fan de mentors/es i acompanyen al llarg de tot el curs a un/a alumne/a d’una escola o institut de la ciutat.

L’Ajuntament de Girona col·labora amb aquest projecte d’integració social, cultural i lingüística d’alumnat nouvingut a la ciutat, que al llarg d’aquests tretze anys s’ha pogut estendre a més centres de la ciutat, arribant als diversos barris de Girona. Aquesta fita ha estat un èxit compartit i s’ha aconseguit gràcies a la col·laboració entre la Universitat de Girona, l’Ajuntament de Girona i els centres educatius de la ciutat.

Cal destacar també que aquest projecte d’acollida d’infants i jovent nouvingut a la ciutat pren sentit en les polítiques educatives i d’inclusió social que impulsa l’Ajuntament en el marc del reconeixement de “Girona, Ciutat Amiga de la Infància”. “Creiem en el projecte i en la força que té, ja que és un referent positiu d’inclusió social a la ciutat i és una de les actuacions i projectes que el consistori defensa i desenvolupa com a ciutat educadora”, ha destacat el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament, Àdam Bertran.

Aquest any participaran al Projecte Rossinyol 33 estudiants universitaris i 33 alumnes de les següents escoles i instituts de la ciutat: Escola Annexa - Joan Puigbert, Escola Carme Auguet, Escola Àgora, Escola Josep Dalmau i Carles, Escola Santa Eugènia, Escola Pericot, Escola Cassià Costal, Institut Jaume Vicens Vives, Institut Carles Rahola i Llorens, Institut Santiago Sobrequés i Vidal, Institut Narcís Xifra i Masmitjà, Institut Montilivi, Institut Ermessenda de Girona i Institut Santa Eugènia.

Durant els propers sis mesos els mentors i mentores i els mentorats i mentorades compartiran vivències, intercanviaran tradicions i cultures dels diferents països d’origen de l’alumnat dels centres educatius i passejaran per carrers desconeguts de la ciutat, aprendran a comunicar-se millor en català i participaran en diverses activitats del barri i de la ciutat, entre d’altres. 

Tornar