Header: Educació

Educació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona il·luminarà de color blau la façana de l’Ajuntament en el marc de la celebració del Dia Mundial de la Infància

El consistori ha renovat aquest any el reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància que atorga UNICEF.   

Girona il·luminarà demà de color blau la façana de l’edifici principal de l’Ajuntament, situat a la plaça del Vi, en el marc de la celebració del Dia Mundial de la Infància, que té lloc cada 20 de novembre. La fita té lloc aquest dia després que el 1989 les Nacions Unides signessin un compromís històric amb els drets de tots els nens, nenes i adolescents: la Convenció sobre els Drets de l’Infant. 

L’any 2016, Girona va ser reconeguda per UNICEF com a Ciutat Amiga de la Infància per les accions que realitza en la promoció i defensa dels drets dels infants. Aquest reconeixement és una responsabilitat i implica un compromís en el desenvolupament de polítiques d’infància i en el compliment de la Convenció dels Drets de l’Infant. Aquest any, UNICEF ha renovat aquest reconeixement a la ciutat de Girona. 

"Des del govern estem renovant el Pla local d’infància i adolescència (PLIA), que és l’instrument que ha de servir per definir una estratègia global en matèria d’infància i adolescència, i ajudar a impulsar polítiques adreçades a millorar les condicions de vida dels infants i de les persones adolescents", assegura el regidor d'Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran.

Durant el mes de novembre, s’han realitzat els tallers de promoció dels drets dels infants, en els quals hi han participat 23 centres d’educació primària i secundària de la ciutat. Aquests tallers serveixen per promoure la participació, així com reforçar el coneixement dels propis drets i deures. A partir d’aquestes sessions, els infants i adolescents escolliran els seus representants en els Consells d’Infants i Adolescents, que són els òrgans de participació que donen veu al col·lectiu

Tornar