Header: Educació

Educació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona programa 343 recursos educatius per al curs 2021-2022

La presentació de les activitats té lloc aquesta tarda al Centre Cultural La Mercè

Cartell dels Recursos Educatius

L’Ajuntament de Girona ofereix 343 recursos educatius als centres escolars de la ciutat per a aquest curs 2021-2022. El programa recupera enguany moltes de les activitats aturades l’any passat per culpa de la pandèmia de la COVID-19. Tanmateix, les propostes es duran a terme d’acord amb les normes de seguretat marcades pel PROCICAT. El programa està gestionat pel consistori i les prop de 70 entitats, institucions i serveis municipals que integren la Taula de Coordinació dels Recursos Educatius de Girona.

El gruix d’activitats es presentarà avui a la tarda, a partir de les 18 h, al Centre Cultural La Mercè amb l’assistència del regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran. L’acte també servirà per donar el tret de sortida al nou curs escolar, i comptarà amb la conferència “Crear aliances per contribuir a la transformació educativa” a càrrec del professor d’educació secundària i formador del professorat a l’institut STEAM Angeleta Ferrer, Boris Mir. 

"Les activitats del programa de Recursos Educatius són eines que generen oportunitats per aprendre i desenvolupar competències creatives i pensament crític fonamentals per al segle XXI", assegura el regidor, Àdam Bertran, que remarca que "aquest és un curs, en el qual més que mai, volem oferir la ciutat, el seu patrimoni, l’entorn natural, els museus, les biblioteques, etc, als centres educatius com espai de treball i font de coneixement fora de l’aula". "Volem estar al costat dels centres, anar avançant plegats i vetllar per tal de facilitar l’accés a les activitats en igualtat d’oportunitats i fomentar l'equitat educativa a la Girona com a Ciutat Educadora", afegeix Bertran.

Entre els diferents recursos educatius hi ha les visites als serveis municipals (la potabilitzadora, la depuradora, la deixalleria, el mercat o el Teatre Municipal) i els itineraris de coneixement de la ciutat (la pedra de Girona, les Ribes del Ter, les llegendes i la Girona Medieval). Destaquen també les activitats de coneixement del medi natural, de sostenibilitat, de promoció de la salut, de les vocacions científiques i tecnològiques, de solidaritat i cooperació i de coeducació. 

Una gran part de les propostes tenen a veure amb la cultura. És el cas de les activitats de teatre (Teatre Obert, Atempo o Actors x 1 dia), les de música (Auditori Obert, Tots junts a cantar!, Presentem els instruments de l’Escola Municipal de Música o Pssst! Entrem a gravar! de La Marfà), de cinema (Tallers al Museu del Cinema), d’art (Fem una Volta! L'art de canviar el món) i les de promoció de la lectura organitzades pel Servei municipal de Biblioteques. Per últim, destaquen les propostes organitzades per les entitats i les associacions culturals (com el Consorci per a la Normalització Lingüística, la Fal·lera Gironina i Òminum Gironès) i els tallers educatius organitzats per altres administracions.

Algunes de les activitats del programa de recursos educatius s’ofereixen en format en línia o amb continguts digitals. Les entitats i els serveis estan treballant en aquest sentit per tal de poder donar suport als centres educatius que no puguin fer sortides o en cas de confinament. 

El curs passat van participar a les activitats, malgrat les diferents situacions de confinament, prop de 10.000 infants i joves, i en van gaudir el 95% dels centres públics i concertats de la ciutat de Girona. La ciutadania i el professorat valoren molt positivament el programa de recursos educatius. Concretament, els docents van valorar el programa del curs 2020-2021 amb una nota de 8,56.   

Per a més informació es pot consultar la web dels Recursos Educatius de l’Ajuntament de Girona. 

Tornar