Header: Educació

Educació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Ràdio Mosca tanca temporada amb una entrevista a l’alcaldessa de Girona que s’emetrà demà per Girona FM

En el mateix programa, els locutors i locutores també fan preguntes al regidor d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, i al director de Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat de Catalunya a Girona, Martí Fonalleras. L’alumnat dels quatre centres educatius que participen en la iniciativa han produït 18 programes durant el curs escolar

Fotografia de la gravació de l’entrevista

El projecte educatiu Ràdio Mosca tanca la seva primera temporada amb l’emissió d’una entrevista a l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; al regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, i al director de Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat de Catalunya a Girona, Martí Fonalleras. El programa es podrà sentir demà, a les 11.30 h, per l’emissora municipal Girona FM.

Al llarg de l’entrevista, que es va enregistrar la setmana passada per facilitar la gravació, el jovent va preguntar a les autoritats sobre anècdotes de la seva etapa com a estudiants o sobre la conciliació de la vida laboral i familiar, així com altres temes d’interès que es podran seguir demà durant l’emissió del programa. 

“Una de les funcions que tenim clar que ha de desenvolupar la ràdio municipal és que els infants puguin conèixer com es fa un programa, com fer entrevistes o com preparar la informació, i ser-ne els protagonistes. S’ha posat l’equip humà i tècnic de l’emissora al seu servei, l’experiència ha sigut molt positiva, i estem treballant per repetir-la. Esperem que amb la reducció de les restriccions tota aquesta feina de formació es pugui fer des de les instal·lacions de Girona FM, que encara permetrà aprofundir més en aquest esperit de formació de l’emissora”, ha destacat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. 

Per la seva banda, el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, també ha ressaltat la funció educativa de la ràdio. “Iniciatives com la de Girona FM i Ràdio Mosca són capdavanteres en l'objectiu de fer de Girona una ciutat educadora. És important que tothom se’n senti partícip, tant les escoles com els mateixos infants, i que els locutors i locutores estiguin satisfets i realitzats de la seva tasca, i orgullosos que els seus familiars els hagin pogut escoltar a través de la ràdio”, ha explicat Bertran.

Ràdio Mosca té els seus orígens en el període de confinament per la COVID-19 de l’any 2020, en què l’Ajuntament de Girona i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya van veure la necessitat de donar l’oportunitat als infants que estaven a casa de connectar-se i comunicar-se a través de la ràdio municipal. Més enllà d’apropar els nens i nenes que en aquell moment es trobaven aïllats de la resta de companys i companyes, el projecte ofereix oportunitats educatives, ajuda a connectar els diversos agents de l’àmbit educatiu, i reforça els valors del concepte “Girona, Ciutat Educadora”.

El programa radiofònic consta de quatre seccions: la de notícies, la d’entrevistes, les recomanacions musicals i recomanacions literàries, i les lectures; i ha permès treballar de forma transversal diferents competències educatives, a més d’engrescar els infants i les famílies a escoltar la ràdio. En aquest sentit, la iniciativa procura al mateix temps donar a conèixer aquest mitjà entre les noves generacions i difondre l’existència de la ràdio municipal com un servei públic a l’abast de la ciutadania.

En el marc del curs 2020-2021 han participat a Ràdio Mosca les escoles Marta Mata, Àgora, El Bosc de la Pabordia i FEDAC Sant Narcís. Durant tot l’any han produït 18 programes, que s’han emès cada divendres a Girona FM. Aquesta temporada, l’alumnat dels centres participants ha fet altres entrevistes a col·lectius rellevants de la ciutat, com el de mestres, d’escriptors i escriptores, d’infermeria, de psicologia, personal d’empreses funeràries, futbolistes del Girona FC, o jugadores de bàsquet de l’UNI Girona, entre d’altres. 

Ràdio Mosca continuarà el curs vinent amb la incorporació d’algun nou centre educatiu i amb moltes ganes de seguir entretenint i educant.

Tornar