Header: Educació

Educació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona celebra la XIII Fira de la ciència per a petits grans científics i científiques

Aquest any l’esdeveniment té format virtual i compta amb la participació de més de 800 nens i nenes de 5 a 12 anys de les escoles de la ciutat. Durant tota la setmana els infants realitzaran tallers científics preparats per nois i noies estudiants del Grau en Mestre de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona

Girona celebra de nou la Fira de la Ciència “Petits grans científics i científiques” amb l’organització de 43 propostes de tallers científics enfocats als infants. L’esdeveniment, que enguany tindrà lloc en format virtual a causa de la pandèmia de COVID-19, va començar divendres 7 de maig i s’allargarà tota aquesta setmana. Sota el segell de Girona, Ciutat Educadora, la Fira busca fomentar la creativitat d’infants i joves perquè adquireixin habilitats científiques i competències STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques en anglès), “posant l’accent en la quotidianitat dels elements i materials utilitzats” ha detallat el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, que ha indicat que “és una iniciativa que va iniciar-se fruit d’un projecte europeu, i que s’ha demostrat després dels anys que ha vingut per quedar-se, i que la col·laboració entre els infants de les escoles i els futurs mestres sempre és beneficiosa”.

Hi participen més de 800 nens i nenes de 5 a 12 anys d’onze centres educatius de la ciutat: Escola Joan Bruguera, Centre d’Educació Especial Font de l’Abella, Escola Vila-roja, Escola Santa Eugènia, Escola Montfalgars, Escola Font de la Pólvora, Escola Taialà, Escola Cassià Costal, Escola Marta Mata, Escola Pericot i Escola Eiximenis.

“La Fira de la Ciència és un esdeveniment que s’organitza des de l’any 2008 i, per tant, és un acte consolidat a la ciutat de Girona per fomentar l’interès per la ciència entre els infants. Després que ens veiéssim obligats a suspendre l’edició del curs passat, enguany hem adaptat l’esdeveniment a la virtualitat”, ha explicat Bertran, que ha afegit que “la iniciativa permet als nens i nenes de la ciutat experimentar i adquirir coneixements d’una manera més vivencial i divertida, així com crear sinergies amb els futurs i futures mestres”.

Els tallers han estat preparats per un total de 220 estudiants de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona. Concretament, per l’alumnat del 2n curs del Grau en Mestre/a d’Educació Primària, del 3r curs del Grau en Mestre/a d’Educació Infantil i del 3r curs de la doble titulació del Grau en Mestre/a d’Educació Infantil i d’Educació Primària del centre. Bertran, que també és professor de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona i un dels impulsors de la fira des dels inicis, ha indicat que “pels futurs mestres trobar-se amb una experiència d’aprenentatge molt positiva, que permet posar a la pràctica real davant d’infants allò que a nivell teòric han preparat a l’assignatura”. Amb tot, aquest any serà virtual, però amb la perspectiva de recuperar la presencialitat la propera edició.

La Fira està organitzada de forma conjunta per l’Ajuntament de Girona -a través de La Caseta-Serveis Educatius-, la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona, l’Obra Social “la Caixa” i el Centre de Recursos Pedagògics del Servei Educatiu del Gironès.

Podeu consultar tota la programació de tallers científics de la setmana al web de la Fira de la ciència.
 

Tornar