Header: Educació

Educació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La campanya de sensibilització DENIP 2021 es posa en marxa

Les escoles de Girona participants connectaran amb escoles del Nord d’Àfrica, d’Àsia i de Centreamèrica per a sensibilitzar la infància en la Noviolència i la pau.

La nova campanya de sensibilització “Reset Peace: connectant‐nos per la Pau!” s’ha posat en marxa avui. La iniciativa està impulsada conjuntament per la Unitat de Cooperació de l’Ajuntament de Girona i la Coordinadora d’ONG Solidàries, amb motiu del Dia Escolar de la Noviolència i la Pau que se celebra cada 30 de gener. Es tracta d’una proposta internacional i en línia, pensada per poder dur‐la a terme tot i la pandèmia. 

En aquesta ocasió les escoles gironines participants “sortiran” de la ciutat per compartir valors, vivències i jocs amb noies i nois d’arreu del món. Mitjançant les entitats solidàries gironines que treballen en països empobrits, s’ha contactat amb infants i joves dels camps de refugiats del Sàhara Occidental, amb escoles de Guatemala i Nicaragua, amb grups escolars de Colòmbia, amb escoles rurals del Marroc i amb mainada de centres educatius i d’acollida de Tailàndia i de Papua Nova Guinea.

Un cop hagin fet els tallers de cultura de pau, l’alumnat gironí intercanviarà amb l’alumnat d’aquests centres repartits pel Sud Global imatges, paraules i sons sobre diferents conceptes relatius a la noviolència, que els acostarà a altres maneres d’entendre la pau al món. En total seran més de 3.000 alumnes: 2.021 de les escoles del Sud i més de 1.200 dels centres educatius de Girona. Per primera vegada, tres centres oberts participaran en la campanya.

L’onzena edició del DENIP gironí arrenca aquest mes de desembre amb la formació en cultura de pau dels talleristes dels instituts Vallvera de Salt i Montilivi de Girona, a càrrec del CeDRe de la Coordinadora. Durant el mes de gener, aquests talleristes faran les activitats per a la mainada de les escoles Àgora, Vila‐roja, Maristes Girona, Dr. Masmitjà i Bell‐lloc Infantil, com a pas previ a l’intercanvi internacional que es durà a terme amb la resta d’escoles. A finals de febrer, es publicarà un vídeo que recollirà els resultats de les activitats dutes a terme a tots els centres. 

Podeu consultar quines són les escoles participants, així com d’altra informació sobre la campanya a: www.denip.cat

Tornar