Header: Educació

Educació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Tret de sortida del nou curs escolar 2020-2021 amb 16.293 alumnes a les escoles públiques de Girona

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el regidor d’Educació, Àdam Bertran, han visitat aquest matí l’Escola Josep Dalmau i Carles per desitjar als alumnes un bon curs

Visita de l’alcaldessa i el regidor a l’Escola Josep Dalmau i Carles.

Un total de 16.293 alumnes han començat avui el nou curs escolar 2020-2021 als centres sostinguts amb fons públics de la ciutat de Girona. L’alcaldessa, Marta Madrenas, i el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, han visitat aquest matí l’Escola Josep Dalmau i Carles de Can Gibert del Pla per veure en primera persona l’inici del curs i la implementació de les diferents mesures que s’estan aplicant a les escoles davant la situació d’alerta sanitària per la COVID-19.

“El retorn a l’escola és una data marcada en vermell en el calendari pel que fa a la prevenció per evitar el contagi del virus. Aquest serà un curs diferent, i per això volem donar suport als nens i nenes, a les famílies i a tota la comunitat educativa perquè tots haurem de fer esforços per aconseguir mantenir la màxima normalitat possible pensant en l’educació dels nostres nens, nenes i joves”, ha afirmat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. Per la seva banda, el regidor d'Educació de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, ha volgut agrair la feina que “ha realitzat tota la comunitat educativa en un inici de curs que no és senzill". "Des de l'Ajuntament seguim treballant dia a dia, revisarem cas a cas i farem les actuacions necessàries per complir amb els requeriments i normatives per seguir garantint que els espais educatius són espais segurs", ha afirmat Bertran.

Concretament, avui han iniciat el curs escolar 574 alumnes d’educació infantil (de 0 a 3 anys), 10.350 alumnes d’educació infantil i primària (de 3 a 11 anys) i 5.369 alumnes d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) als centres públics i privats concertats. A més, cal destacar, que 953 nens i nenes han encetat la seva etapa d’educació obligatòria enguany cursant P3.

Aquest curs comença marcat per les mesures de prevenció de la COVID-19. Tots els centres estan aplicant les mesures genèriques aprovades per la Generalitat de Catalunya. A més, les escoles estan prenent també mesures particulars en funció de la situació de cadascuna. Finalment, també s’han posat en marxa avui les diferents accions a les entrades dels centres escolars per ampliar els espais disponibles per a vianants i així poder mantenir les distàncies de seguretat, tasques que s’han estat preparant els darrers mesos.

Tornar