Header: Cultura popular, festes i tradicions

Cultura popular, festes i tradicions

Publicador de continguts

Girona es converteix aquest cap de setmana en la 28a Vila Gegantera de les Comarques Gironines

Els barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla seran l’escenari de les plantades i les cercaviles dels gegants, capgrossos i bèsties provinents de tota la demarcació

Imatge del cartell

Aquest cap de setmana, Girona es convertirà en la 28a Vila Gegantera de les Comarques Gironines. En concret, els barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla rebran la visita de 17 colles d’arreu de la demarcació. Durant el dissabte 28 i el diumenge 29 s’han organitzat un seguit d’activitats i actes relacionat amb el món geganter. 

“Girona serà per primera vegada Vila Gegantera de les Comarques Gironines, una trobada que com a Ajuntament volem que també sigui vista com un reconeixement a la tasca a favor de la cultura popular que fan  tantes i tantes entitats de la ciutat, en especial totes aquelles que treballen amb gegants, capgrossos i tot el que ho envolta. Hem preparat un cap de setmana amb moltíssimes activitats, amb epicentre a Santa Eugènia i Can Gibert, on hi ha una especial tradició i implicació veïnal que permetran lluir encara més aquesta capitalitat gegantera”, ha declarat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. 

Dissabte 28 serà el dia dedicat als capgrossos. A partir de les 10 h del matí, el parc Núria Terés, acollirà un taller de capgrossos casolans pels més menuts. A les 12 h s’iniciarà a una cercavila amb tots els participants del taller, que desfilarà des del parc Núria Terés fins a la plaça de Santa Eugènia. A les 16 h es farà la plantada de tots els capgrossos participants de la mostra gegantera a la plaça Pere Calders. Una hora més tard, a les 17 h, començarà la cercavila de capgrossos fins a Can Ninetes, on s’ha preparat un berenar popular per a tots els assistents i una teatralització de les llegendes eugenials de Santa Eugènia de Ter.

A les vuit de la tarda, es farà la plantada del bestiari al parc Núria Terés i, a continuació, la cercavila i correfoc amb els Dracs de la Bisbal de l’Empordà i les Gargoles de Foc de Banyoles, que finalitzarà amb un castell de focs. A partir de les 22.30 h, al mateix parc, s’ha organitzat un concert del Grup RUC’N’ROLL.

Diumenge 29 serà la jornada dels gegants i gegantes. A partir de les 9 h es farà la plantada de gegants, al pati de l’escola Dalmau Carles. També s’hi sumaran els capgrossos i gegantons participants. Abans de la cercavila, i per agafar forces, a les 9.30 h s’ha organitzat un esmorzar geganter per a tots els participants.

A les 11 h començarà la Cercavila de Gegants, que arribarà fins al parc Núria Terés on es farà el Gran ball de la Vila Gegantera. A partir de les 14.30 h, tots els participants gaudiran del dinar de cloenda de la mostra, amb concert i ball de comiat amb l’Orquestrina Trama.

La 28a Vila Gegantera de les Comarques Gironines està organitzada per la Coordinadora de Colles Geganteres de les comarques gironines i, enguany, per la Colla Gegantera de Santa Eugènia de Ter. Participaran en els actes d’aquests dos dies les colles geganteres de Banyoles, Celrà, Ripoll, Maçanet de la Selva, Corçà, Can Fornaca de Riudarenes, Vilafant, Vall d’en Bas, Salt, Caldes de Malavella, Cassà de la Selva, Fal·lera Gironina, Caixa de Trons, Campllong, Tordera i Santa Eugènia de Ter, a més de la Farandula Infantil de Caldes, el grup infantil de capgrossos de Can Gibert del Pla, el gegantó de l’Escola Bressol El Tarlà i els capgrossos de l’associació de veïns de la Devesa. També s’estrenarà el capgròs del músic Xavier Montsalvatge, que ha construït l’Escola Santa Eugènia.

Més informació
Tornar