Header: Cultura popular, festes i tradicions

Cultura popular, festes i tradicions

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El monjo de Montserrat P. Bernat Juliol serà el pregoner de la Setmana Santa a Girona

La processó del Sant Enterrament és un any més el principal acte de l’esdeveniment, que aquest any comptarà amb un lleuger canvi de recorregut a la plaça de Catalunya. La programació començarà amb el pregó inaugural el 2 d’abril i acabarà l’11 d’abril amb el concert de banda de La Lira de Vilafamés.

Cartell de la Junta de Confraries de Setmana Santa a Girona, obra de Leo Alejo.

La processó del Sant Enterrament serà un any més l’acte principal de la programació de la Setmana Santa a Girona, juntament amb la desfilada dels Manaies. La processó tindrà lloc el Divendres Sant –divendres 10 d’abril-, mentre que els Manaies desfilaran en dos moments: el dimecres 8 d’abril i el divendres 10, abans i durant la processó.

Com cada any, la processó sortirà a les 21 h des de la Catedral, punt on tornarà aproximadament dues hores després. A partir del migdia del divendres es podran veure els passos que formaran part de la processó en una exposició a la plaça de la mateixa Catedral. Com a novetat, aquest any el recorregut passarà pel lateral oest de la plaça de Catalunya, i la façana l’Ajuntament de Girona estarà il·luminada de morat per donar llum i color al pas de la desfilada per la plaça del Vi. 

Els Manaies formaran part de la processó i, prèviament, a les 18.30 h, desfilaran per la ciutat per anar a recollir el pendonista d’honor, que enguany és Robert Xifra Anglada. El penó es lliurarà el dimecres 8 d’abril, en una desfilada que sortirà a les 19.30 h des del castrum de Sant Lluc.

“Cal destacar la quantitat de gent que, voluntàriament, forma part de la processó del Sant Enterrament i fa un esforç per tirar endavant aquesta activitat i la resta de propostes de la Setmana Santa a la ciutat”, ha ressaltat el regidor de Cultura, Dinamització del Territori i Joventut de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas.

La programació d’actes de Setmana Santa començarà amb el pregó inaugural a càrrec del monjo de Montserrat P. Bernat Juliol el 2 d’abril i acabarà amb el concert de la banda La Lira de Vilafamés el dissabte 11 d’abril, a partir de les 12 h, a la plaça de la Independència. En cas de pluja, el concert es faria al Centre Cultural La Mercè.

Els concerts de música sacra a les esglésies del Mercadal i de la Mare de Déu dels Dolors, els viacrucis a la Catedral i al Camí de les Creus, la benedicció de les palmes, l’Exposanta o l’exposició al castrum de Sant Lluc completen les activitats d’aquest any, que van començar a la ciutat el Dimecres de Cendra del 26 de febrer, i que acabaran l’11 d’abril per celebrar la festivitat de la Setmana Santa.

A la presentació de la programació també hi han participat el tresorer de la Junta de Confraries de Setmana Santa, Emiliano Castro; el president de la Confraria de Jesús Crucificat – Manaies de Girona, Narcís Reixach, i el vicepresident de Manaies de Girona, Xavier Cassan.

Web de Setmana Santa
Programa de Setmana Santa 2020 a Girona ciutat
Cartell de la Junta de Confraries de Setmana Santa a Girona, obra de Leo Alejo.
Tornar