Header: Cultura popular, festes i tradicions

Cultura popular, festes i tradicions

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Circ de Nadal de Girona es prepara per viure una nova edició sobre aigua amb 12 atraccions internacionals

25 artistes arribats de 8 països participaran en aquest espectacle que es veurà del 26 al 30 de desembre. Amb el projecte Circ Solidari les famílies amb pocs recursos podran gaudir de l'experiència.

Aquest matí ha tingut lloc a la diputació de Girona la presentació de la programació de la novena edició del Circ de Nadal de Girona. En l’acte hi ha participat el vicepresident segon i diputat de Cultura, Albert Piñeira; la regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda; i el president de Circus Arts Foudation, Genís Matabosch. 

Girona tornarà a viure, del 26 al 30 de desembre, una nova edició del Gran Circ de Nadal de Girona amb un espectacle sobre aigua concebut exclusivament per presentar a la ciutat durant aquestes festivitats. El Pavelló d’Esports de Fontajau es transformarà en un gran circ estable capaç d’acollir una de les produccions circenses més sorprenents dels darrers temps: al damunt d’una pista aquàtica gegant que contindrà 120.000 litres d’aigua evolucionaran fins a 25 artistes arribats de 8 països en un esclat de color i màgia. 

La presència escènica de l’aigua es tradueix al llarg de l’espectacle en fonts sincronitzades i pluja artificial. Una aposta pel circ internacional d’alta qualitat per a que les famílies gironines es retrobin al voltant de la pista en aquestes festes tan especials. Després de 8 edicions, el Gran Circ de Nadal es consolida com una de les principals activitats del Nadal de Girona, aplegant al voltant de la seva pista espectadors gironins i d'altres arribats a la capital provincial per a gaudir de l'espectacle i dels seus altres atractius: els de tot l’any i els que brollen especialment en aquestes dates tan entranyables. 

En la seva novena edició, els 25 artistes internacionals estaran acompanyats per la música en directe dels integrants de la Paris Circus Orchestra. La nova producció 2022 es desenvoluparà al damunt d’una pista de sofisticada tecnologia on el terra queda suspès al damunt d’una piscina amb  fonts dansants lluminoses o efectes de pluja artificial. Les dues hores de l’espectacle també seran l’ocasió de gaudir d’un reguitzell de grans figures del món del circ internacional de primera divisió com per exemple el mim xilè Tuga, el duo Medel d’acròbates mexicans o la parella de funàmbuls Lobanov. 

En la roda de premsa que ha tingut avui, el president de Circus Arts Foundation, Genís Matabosch, ha manifestat que «un any més fem possible el Circ de Nadal a la Ciutat de Girona, que ja s’ha convertit en una tradició nostrada i que any rere any ofereix l’oportunitat de viure una experiència intergeneracional d’excel·lència». Matabosch també ha indicat que dos de cada tres espectadors arriben de fora la ciutat, un fet que “reforça l’economia de Girona i promociona la ciutat com una localitat on viure el millor del Nadal”.  

El vicepresident segon i diputat de Cultura, Albert Piñeira, ha afirmat que «Nadal és temps de tradicions i el Circ de Nadal de Girona s’ha convertit en un acte molt esperat per a tota la demarcació de Girona. Un retrobament familiar amb un espectacle intergeneracional com el circ». I ha afegit: «El circ com a disciplina de gran qualitat artística i cultural que converteix Girona en demarcació de circ que abasta tot el territori». 

Finalment, Marta Sureda, regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona ha apuntat que des del consistori «estem satisfets de poder oferir als gironins i a la gent q ens visita una programació de qualitat. El circ de Nadal és un dels reclams importants que tenim aquests dies a Girona. Agraïm a tothom qui ho fa possible».  

Moltes de les atraccions es fonen amb les coreografies de les sis ballarines del cos de ballet del Gran Circ de Nadal i interactuen amb els dolls d’aigua que apareixen al ritme de la música per acabar en un sumptuós d’esclat de colors i raigs que arriben a tocar el sostre del Pavelló a 14 metres d’alçada. 

Un circ solidari 

Edició rere edició, el Gran Circ de Nadal de Girona acosta a les famílies amb pocs recursos la possibilitat de gaudir de l’experiència: d’una banda, a través dels Serveis socials de l’Ajuntament i d’altra banda mercès a les empreses i entitats privades que recolzen el projecte Circ Solidari (www.CircSolidari.com), una lloable iniciativa que, capitanejada per Marc Payrà, promou el Rotary

Club de Girona amb la Fundació Girona Est: amb el lema “una entrada = un somriure!” cerquen empreses i particulars disposats a costejar el preu de les entrades per a aquelles persones que no podrien comprar-les altrament. 

L’evolució del Gran Circ de Nadal de Girona 

Cada edició del Gran Circ de Nadal de Girona congrega uns 18.000 espectadors. Des de la seva creació, el desembre de 2014, s’han presentat 8 produccions de circ internacional de primera qualitat totalment diferents: “Sobre Gel” (2014, 2018 i 2021), “Màgic” (2015) i “Orient” (2016), “Sobre aigua” (2017), “FantAsia” (2019) i “Adrenalina” (2020). L’èxit de convocatòria i de crítica han convertit, amb només vuit edicions, aquesta producció en una de les activitats de millor acollida per les famílies gironines. 

Des que es dóna a conèixer el projecte de la producció del Circ de Nadal es deixa constància de la voluntat de crear a Girona un espectacle similar al que ja tenien grans capitals europees com Amsterdam, Berlin, París, Stuttgart o Zurich. Per la qualitat de l’espectacle, el condicionament de l’espai, la comunicació de l’espectacle i el nombre i resposta d’espectadors, el Gran Circ de Nadal ha respost a semblants paràmetres que els grans circs nadalencs de les grans ciutats centreeuropees amb llarga tradició en aquest tipus d’espectacles. 

Horari de representacions 

Dilluns, 26 de desembre · 11h i 18.30h 
Dimarts, 27 de desembre · 16.30h i 19.30h 
Dimecres, 28 de desembre · 16.30h i 19.30h 
Dijous, 29 de desembre · 16.30h i 19.30h 
Divendres, 30 de desembre · 16.30h i 19.30h 

Punts autoritzats de venda anticipada d’entrades 

  • Entrades ja a la venda a www.CircNadalGirona.com - Sense cues ni comissions, compra amb targeta de crèdit les 24 hores i amb impressió des de casa. 
  • Compra física a les Taquilles del Teatre Municipal de Girona en el seu horari habitual de dimarts a divendres de 13h a 17h i a Circusland Besalú (de dijous a diumenge d’11h a 19h). 

* Titulars Carnet Jove, estudiants UdG menors de 29 anys i grups de més de 14 persones. 

Nota de premsa ampliada
Tornar