Header: Cultura popular, festes i tradicions

Cultura popular, festes i tradicions

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Girona A Cappella Festival arriba a la desena edició consolidant-se com a únic festival del seu gènere a tot el país

Coincidint amb Girona, Temps de Flors, el festival portarà a la ciutat dotze formacions vocals internacionals i locals entre el 7 i el 15 de maig.

El Girona A Cappella Festival arriba a la desena edició consolidant-se com l'únic festival del seu gènere a tot el país, i convertint-se en parada obligada de les gires europees dels grups vocals més reconeguts. Aquest matí, el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; el director del festival, Pau Marquès, i la cantant de les Anxovetes, Tona Gafarot, han presentat la programació d’enguany de l’esdeveniment, que se celebrarà entre el 7 i el 15 de maig, coincidint amb Girona, Temps de Flors.

En el marc del festival, passaran per la ciutat de Girona un total dotze formacions de música sense instruments, expressada únicament amb la veu. El programa del Girona A Capella Festival 2022 combina propostes internacionals amb altres de país i locals, apostant per formacions emergents del gènere de casa nostra.

Estem molt contents que el festival internacional Girona A Cappella pugui ser realitat un any més i que enguany arribi a la desena edició, de nou coincidint amb Temps de Flors. Tota una proposta única a tot el país, que situa la ciutat de Girona com a referent cultural en actuacions de música sense instruments. Es tracta d’una proposta cultural de primer ordre i de qualitat, i continuem treballant perquè l'oferta cultural de Girona sigui de qualitat, accessible i per a tothom”, ha destacat el vicealcalde i regidor de Cultura del consistori, Quim Ayats.

El cap de cartell d'aquesta edició és el grup nord-americà Straight No Chaser, una de les formacions a cappella capdavanteres de l'escena actual i que actuarà a l'Auditori de Girona el primer dia de festival. Abans, la plaça de la Independència haurà acollit el concert inaugural amb Les Anxovetes, que adaptaran el seu repertori a la singularitat del cant a cappella. De la mateixa manera, El Pony Pisador tancarà el festival el diumenge dia 15 de maig, amb versions dels seus temes sense instruments.

Precisament la plaça Independència recuperarà el seu protagonisme en aquesta edició: a banda de Les Anxovetes, hi actuaran Out of the Blue, Black Music Choir, Gospelians de Girona, N'ClauVocal i The Buzztones. Amb la voluntat d’acostar la música a cappella a tothom, aquests concerts seran d’accés gratuït. A més, en el mateix espai hi haurà un muntatge floral de Girona, Temps de Flors. 

A l’escenari de la plaça de la Independència també es podrà gaudir de l'exhibició de l'última edició d’“El rap dona de menjar”, una competició benèfica d’artistes de rap de les comarques Gironines per recollir aliments per a col·lectius desafavorits de Girona i Salt.

Per últim, i com a novetat d'aquesta edició, s'ha programat un concert de la Capella Polifònica de Girona al Monestir de Sant Daniel el dimecres 11 de maig, a les 21 h. L'actuació s'emmarca dins les activitats de la jornada nocturna de Girona, Temps de Flors, i comptarà amb taquilla inversa en benefici de la conservació del monestir.

Podeu consultar tota la programació del festival al web www.gironacappella.cat i descarregar-vos el dossier de premsa en aquest enllaç.

Tornar