Header: Cultura popular, festes i tradicions

Cultura popular, festes i tradicions

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La figura del Tarlà visitarà escoles bressol i de primària de Girona

Es tracta d’una iniciativa organitzada per l’Ajuntament de Girona davant la impossibilitat de celebrar les tradicionals Festes de Primavera a causa de la COVID-19. Es repartiran 200 domassos i vinyetes de l’Auca trossejada a les escoles, als comerços i als veïns i veïnes.

Imatge de la roda de premsa

La figura del Tarlà visitarà escoles bressol i de primària de la ciutat de Girona de forma itinerant aquesta primavera. Es tracta d’una iniciativa organitzada per l’Ajuntament de Girona davant la impossibilitat de celebrar les tradicionals Festes de Primavera per la pandèmia de la COVID-19. Així ho han explicat aquest matí en roda de premsa el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, i el regidor d’Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran. 

“Mantenim la flama de les Festes de Primavera i reforcem la cultura popular. Ja que els nens i nenes amb prou feines surten dels centres educatius, per culpa de la pandèmia, i que el Tarlà no serà present al carrer de l’Argenteria, aprofitem aquesta situació per traslladar per primer cop el Tarlà a les escoles”, ha assegurat el vicealcalde, Quim Ayats, que ha explicat que “és una opció intencionadament pedagògica perquè els infants puguin conèixer de primera mà la història i les tradicions de la nostra ciutat”.

"Les escoles amb més línies educatives disposaran de la figura els dilluns, dimarts i dimecres. Posteriorment el dijous es traslladarà a un altre centre amb menys línies i s’hi quedarà fins al divendres", ha explicat el regidor, Àdam Bertran, que ha assegurat que "la iniciativa ja ha començat avui mateix a les escoles Carme Auguet i Montfalgars, i està previst que la ruta acabi la primera quinzena de juny, després de fer tot el periple per diferents escoles de la ciutat de Girona".

D’altra banda, l’Ajuntament de Girona confeccionarà 200 domassos, que es repartiran entre les escoles, els comerços i els veïns i veïnes perquè els facin visibles penjant-los a les façanes. També es repartiran 22 vinyetes de l’Auca del Tarlà trossejada als comerços perquè puguin lluir el Tarlà en els seus aparadors. A més, es posarà a la venda la figura del capgròs Esquivamosques, que es podrà adquirir a l’Oficina de Turisme de la Rambla i a la botiga del Museu d’Història, així mateix s’aprofitarà l’avinentesa per presentar també les reproduccions dels gegants antics de la ciutat: Fèlix i Àngels. 

A la pàgina web municipal del Tarlà s’hi poden trobar diferents recursos com l’Auca del Tarlà en color, en blanc i negre per poder pintar i en vídeo; un taller per aprendre a fer la figura a casa, i un film on es veuen les diferents piruetes que fa aquest personatge històric de la ciutat.  

Web del Tarlà
Tornar