Header: Cultura popular, festes i tradicions

Cultura popular, festes i tradicions

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona es prepara per rebre els Reis d’Orient amb més de 200 accions sorpresa a tots els barris de la ciutat

La ciutat acollirà diverses propostes sorpresa al llarg de demà que seran el preludi de l’arribada de Ses Majestats, fet que es podrà veure a través de TV Girona a les 20 h. Un cop acabada la retransmissió, sonarà la cançó dels Tres Reis pel mateix mitjà i s’activaran castells de focs artificials per donar inici a la nit més màgica de l’any.

Girona ja ho té tot a punt per rebre Ses Majestats els Reis d’Orient. La nit més màgica de l’any s’acosta, i les comitives reials ja fa dies que treballen per tots els barris de la ciutat amb l’objectiu de recollir les cartes dels infants i els seus xumets, a través de les bústies reials custodiades pels patges. Demà, dia 5 de gener, la ciutat s’omplirà de màgia per anunciar l’arribada, al capvespre, dels Tres Reis d’Orient, un fet que es retransmetrà en exclusiva per TV Girona a les 20 h. A través de la pantalla, la ciutadania podrà veure els Reis, que treballaran acompanyats de música, balls i danses per poder dur alegria a totes les llars. Aquest any, el Campament Reial s’ha situat als afores de la ciutat en una ubicació secreta i, per tant, no serà obert al públic ni s’hi podrà accedir, de manera que només se’n podran veure imatges a través de TV Girona.

Al llarg del dia, entre les 11 h i les 19 h, es duran a terme més de 200 accions sorpreses itinerants i de petit format, que s'estendran arreu de la ciutat. En grups reduïts, diverses comitives reials acompanyades de música i provinents del Campament Reial s’endinsaran a tots els barris de Girona amb l’objectiu de fer feliços els més menuts i menudes, i per comprovar si tothom té preparat el seu fanalet i si se sap de memòria la cançó dels Tres Reis.

El moment d’afinar la veu serà al voltant de les 20.45 h, en què tothom haurà de sortir als balcons, finestres i terrasses de casa seva per cantar la cançó dels tres Reis, la qual s’emetrà també per TV Girona, i per lluir els fanalets que hauran de mostrar el camí a Ses Majestats. 

Seguidament, com a colofó final, s’activaran castells de focs artificials que donaran el tret de sortida a la nit més llarga de l’any pels Reis d’Orient. Els focs es llançaran des de diferents barris perquè la màgia pugui arribar a tants racons de la ciutat com sigui possible. Fins demà també seguirà il·luminada la Catedral de Girona simbolitzant l’Estrella d’Orient per assenyalar el camí que han de seguir per les comitives de Ses Majestats.

A petició dels Reis, la Confraria dels Manaies de Girona i l’Ajuntament de Girona demanen responsabilitat a la ciutadania, que la gent no surti del seu barri, s’evitin les aglomeracions, es mantinguin les distàncies entre les persones que no siguin del mateix grup de convivència i es faci ús en tot moment de la mascareta. “És responsabilitat de tots i totes aconseguir que aquests dies siguin segurs i, sobretot, màgics”, ha destacat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, que ha fet una valoració molt positiva de les accions realitzades fins ara. “Amb Ses Majestats vam acordar que la màgia arribaria a tots els barris de la ciutat per apropar-la a tothom, per això fins demà tots els infants encara poden entregar les seves cartes en la quinzena de bústies, fixes i itinerants, que s’han repartit per tota la ciutat”, ha assegurat el vicealcalde.

“Malgrat totes les dificultats del context sanitari actual, estem infinitament il·lusionats per aquest dia 5 de gener. Ses Majestats ens han transmès una vegada més que la seva intenció és ser presents al llarg del dia a tots els barris de Girona amb l'objectiu de fer feliços amb la seva presència als més menuts, veure si tothom té preparat el seu fanalet i si se sap de memòria la cançó dels Tres Reis! Així que us demanem que, demà, i al llarg de tot el dia, pareu bé les orelles, el nas i els ulls per poder viure la màgia dels reis a tots els barris de la ciutat!!”, ha explicat el president de la Confraria de Jesús Crucificat – Manaies de Girona, Xavier Serra, qui també ha afirmat que “els darrers dies, una comitiva de patges avançats ja ronda per cadascun dels barris de Girona. Parlant amb ells i veient la il·lusió a les cares dels infants quan els entregaven les seves cartes i uns quants xumets, la valoració que en fem és molt positiva. També, més enllà de la bona resposta, volem agrair la responsabilitat que ha tingut fins al moment la ciutadania”. 

Web de Nadal
20 h - Retransmissió en exclusiva per TV Girona
Tornar