Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Les Fires de Sant Narcís baten rècord i assoleixen la participació més alta dels últims 10 anys

Més de 140.000 persones van acudir a les propostes musicals programades durant la Festa Major de Girona i gairebé 40.000 ho van fer als actes populars

Imatges de les Fires de Sant Narcís

Les Fires de Sant Narcís d’aquest any han recuperat les bones xifres d’assistència prèvies a la pandèmia en una edició en què el temps ha acompanyat durant tota la festa major. El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, ha destacat que “han estat unes Fires extraordinàries, tant per la gent, com per les ganes i la quantitat de persones participants, ja que la festa ha estat multitudinària, amb ciutadans que s’han comptat per milers”, i ha agraït el civisme mostrat. 

Estem molt contents de com han anat aquest any, de la intensitat amb què s’han viscut els actes i de l’actitud de tothom. Han estat les Fires amb més participació dels últims 10 anys, i les que menys incidències han generat. Vull agrair la feina de tothom que ha fet possible que les Fires hagin estat així d’extraordinàries, i esperem poder consolidar les activitats noves que hem vist amb bons ulls”, ha explicat Ayats. 

Un dels èxits d’assistència d’aquest any han estat les propostes musicals, que han registrat una afluència de més de 140.000 persones, una dada que gairebé duplica la del 2018. L’espai de La Copa ha rebut un total d’uns 114.000 assistents, mentre que el parc del Migdia es consolida com un escenari musical de Fires amb unes 24.400 persones assistents. Per la seva banda, l’Auditori de Girona; la plaça del Vi; el passeig de Francina Boris, que s’estrena com a espai per fer-hi sardanes; la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba; la plaça de l’U d’Octubre del 2017, o el Centre Cultural La Mercè han rebut gairebé 9.000 persones.

Els concerts amb més públic van ser el de Miki Núñez, el primer cap de setmana; el de Di-Versiones, que va actuar l’1 de novembre, i el de Doctor Prats, el dia 5 de novembre. També es va omplir de famílies l’actuació de Rock per Xics que es va fer a La Copeta i que va reunir unes 2.000 persones, una xifra de públic que també va assolir el primer Combat de Glosa de les Fires de Sant Narcís, nou d’aquest any. Cal destacar el concert de Germà Negre posterior a aquest acte, on van assistir 2.500 persones i que va comptar amb la col·laboració de diverses entitats de cultura popular de la ciutat.  

Les activitats infantils i populars, que, com és tendència en els darrers anys s’han escampat pels diversos barris de la ciutat, també han registrat xifres de públic destacades. Pel que fa a les propostes familiars, aquestes han comptat amb l’assistència de 15.000 persones. Més enllà dels concerts, la penjada de mostres al barri de Sant Narcís, les atraccions sostenibles a l’Eixample i a Can Gibert del Pla, i la cercavila amb la Mula Baba, a Montilivi, són les activitats que han reunit un major nombre d’assistents.

Finalment, les activitats populars han atret gairebé 40.000 persones. Com és habitual, destaquen propostes com les cercaviles inaugurals del 28 d’octubre, a les quals van assistir unes 5.000 persones de totes les edats; el correfoc, que enguany ha comptat amb l’assistència de públic més gran de l’última dècada, unes 4.000 persones; la Diada Castellera, que va agrupar 4.000 persones a la plaça del Vi; la passejada de capgrossos, amb unes 3.000 persones, o la Trobada Gegantera del darrer dia de Fires, que en va aplegar més de 4.000. 

Tornar