Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Girona Film Festival arriba a la 34a edició amb 424 projeccions

L’esdeveniment comença avui, tot i que l’acte inaugural es farà demà, a les 20 h, als Cinemes Albéniz Plaça amb l’estrena del documental sobre els germans Roca “Sembrando el futuro”, d’Alberto Utrera

Imatges de la presentació

El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, i diputat de la Diputació de Girona, Quim Ayats; el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Girona, Josep Calataiud, i el director del festival, Lluís Valentí, han presentat aquest matí la 34a edició del Girona Film Festival, que comença avui i s’allargarà fins al diumenge 13 de novembre.

Enguany es projectaran 424 films, entre curts i llargmetratges, agrupats en 55 sessions de cinema. Aquest any s’han presentat un total de 2.496 pel·lícules de llargmetratge, curtmetratge, documental, dibuixos animats, web sèrie, videoclip i videocreació provinents de prop d’un centenar de països diferents. El criteri de selecció dona prioritat a les versions originals catalanes per tal de fomentar l’ús de la llengua en l’àmbit cinematogràfic per garantir-ne la viabilitat. 

“Vull posar en valor la promoció del talent i de nous creadors i creadores, ja que el Festival és una gran plataforma de publicitat i un gran aparador, i l’esforç per atraure nous públics, posant el punt de mira a la infància i el jovent; així com posant èmfasi en l’educació i la pedagogia”, ha afirmat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona i diputat de la Diputació de Girona, Quim Ayats.

Per la seva banda, el director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona, Josep Calataiud, ha assenyalat que “el Festival de Cinema de Girona representa una oportunitat per l’exhibició de productes audiovisuals de gèneres i formats molt diversos i pot acabar essent també un espai per a l'exhibició de nou talent que produeixi la seva obra amb tecnologies de darrera generació. En aquest sentit, la Generalitat hi confia plenament”.

Com a novetat, aquest 2022 es portaran a terme les Jornades Blender, els dies 11, 12 i 13 de novembre, amb la col·laboració de l’ERAM, centre adscrit a la Universitat de Girona, i la Casa de Cultura de Girona. Durant aquestes tres jornades, es projectaran obres cinematogràfiques generades amb tecnologia Blender o de softwares similars.

A més, es portarà a terme de nou el projecte pedagògic del festival, en el marc del qual més de 8.000 nens i nenes de les escoles de Girona escolliran els premiats de la categoria infantil i juvenil del Girona Film Festival.

L’acte inaugural del festival tindrà lloc demà, a les 20 h, a les instal·lacions dels Cinemes Albéniz Plaça, amb l’estrena del documental sobre els germans Roca Sembrando el futuro, d’Alberto Utrera.

Podeu consultar més informació al web www.gironafilmfestival.com

Programa
Dossier de premsa
Dossier Jornades Blender
Tornar