Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Los Planetas i Rocío Márquez & Bronquio, noves incorporacions a la temporada de tardor - Nadal de l’Auditori de Girona

El grup de Granada presentarà “Los Planetas: concierto esencial” en primícia a les comarques gironines, el 18 de novembre

L’Auditori de Girona anuncia dues propostes que s’incorporaran a la programació de tardor - Nadal: Los Planetas (18 de novembre) i Rocío Márquez & Bronquio (17 de desembre). Les dues actuacions, que seran primícia a les comarques gironines, s’afegeixen a una temporada que compta amb grans noms nacionals i internacionals, i una aposta pels nous formats, amb artistes com Michel Camilo & Tomatito, Mayumana, Carlos Núñez, Pau Vallvé i Marala, entre molts altres. Les entrades ja es poden adquirir a www.auditorigirona.org.

Per la veu, la personalitat inquieta i l’enorme curiositat artística que la caracteritza, Rocío Márquez està considerada com un clar referent i una figura consolidada de la nova generació del cant flamenc. Nascuda a Huelva, porta més d’una dècada forjant una carrera que mostra un gran amor per la tradició, però també una imperiosa necessitat d’ampliar-ne els límits, explorant i experimentant amb melodies, instrumentació, arranjaments i lletres. En aquesta ocasió, s’uneix a Santiago Gonzalo, Bronquio, un jove músic de tradició punk i una de les sensacions de l’escena electrònica estatal, per presentar el seu treball discogràfic conjunt, Tercer cielo (Universal, 2022). Rocío Márquez & Bronquio és un espectacle que ofereix folklore i avantguarda a parts iguals, i es podrà veure en primícia a les comarques gironines el 17 de desembre.

Una altra incorporació a la temporada és Los Planetas: concierto esencial, que s’estrenarà a les comarques gironines, el divendres 18 de novembre. Deu àlbums, més de quaranta senzills i EP, i tres recopilatoris després, la precisa combinació entre Jota i Florent –el costat permanent i invariable de la banda- segueix mantenint intacta l’essència de Los Planetas. El grup granadí es presenta ara en directe en un format concentrat, sense artificis, però amb la mateixa força i intensitat de sempre. Amb l’única companyia sobre l’escenari del pianista David Montañés, Jota (veu i guitarra) i Florent (guitarra) oficien una meravellosa recreació del millor cançoner del pop en espanyol de, com a mínim, els últims trenta anys en una inèdita i estremidora conjunció planetària.

El setembre, inici de la temporada

Destacats noms de l’àmbit de músiques modernes, grans concerts de clàssica i nous formats per oferir experiències pròximes i innovadores. A partir del setembre l’Auditori de Girona torna a la seva activitat habitual amb una temporada carregada de propostes. Així mateix, segueix treballant amb vocació de servei públic, en constant vinculació i cooperació amb els principals agents de l’entorn, com La Marfà – Centre de Creació Musical, Temporada Alta i diverses entitats i formacions corals i orquestrals de la ciutat.

En el cas de Temporada Alta, cal destacar la coorganització de diversos concerts, com l’estrena a Catalunya del nou espectacle de Les Luthiers, Gran reserva, el dimarts 11 d’octubre; el concert de Xoel López, el divendres 21 d’octubre, que oferirà un compendi dels temes que han marcat la seva carrera; la proposta familiar de Xiula, amb l’espectacle, El descontrol orquestral, el dijous 8 de desembre, i l’actuació de Fito & Fitipaldis, que faran parada a Girona el divendres 9 de desembre. Tota la programació i la venda d’entrades està disponible a www.auditorigirona.org.

Tornar