Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Jove Orquestra de les Comarques Gironines interpreta Txaikovski a l’Auditori de Girona amb més de 80 joves músics

El concert, que tindrà lloc el diumenge 24 de juliol a les 19 h, serà la cloenda de l’estada pedagògica a l’equipament gironí en què participen 83 joves talents de la música. El dissabte 23 de juliol oferiran un assaig obert en el marc del cicle Notes al Parc

La Jove Orquestra de les Comarques Gironines.

L’Auditori de Girona acull aquest diumenge 24 de juliol el concert de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines (JOCG), amb una vuitantena de joves músics que interpretaran la Patètica de Txaikovski, dirigits per Isabel Rubio. Aquesta actuació, que tindrà lloc a les 19 h, serà la culminació d’una estada pedagògica a l’equipament gironí, impulsada per la Fundació Metalquimia, l’Ajuntament de Girona i l’Auditori de Girona. Les entrades, de preu emocional, es poden adquirir a www.auditorigirona.org.

El concert serà aquest diumenge 24 de juliol a les 19 h i la formació interpretarà la Simfonia número 6 en si menor op.74, coneguda com la Patètica i que va ser l’última composició de Txaikovski abans de morir. La direcció artística en aquest 2022 recau en la murciana Isabel Rubio, actualment directora associada de l’Orquestra Vigo 430 i la Jove Orquestra Simfònica de Granada. Pel que fa a la violinista Elena Rey, finalment no podrà participar en el concert per motius de salut, ja que ha donat positiu en covid. Per tant, la primera part prevista inicialment amb el Concert per a violí, en Re major, op. 35, queda cancel·lada.


Èxit de convocatòria 
Sobre l’escenari de l’Auditori de Girona hi haurà un total de 86 joves, però a la convocatòria per a participar en l’estada s’hi van inscriure 390 nois i noies. D’aquesta estada de la JOCG en destaca el talent gironí, amb 23 joves de les comarques gironines, i 34 són de la resta de Catalunya. A més també compta amb 7 músics de l’estat espanyol i, com a novetat, hi participarà una jove de Polònia. 

El director artístic de la JOCG, Jaume Lleixà, ha destacat que “l’èxit de convocatòria i el gran nombre de sol·licituds rebudes per participar en l’estada evidencien la qualitat de la proposta de la JOCG” i ha afegit que “la JOCG suposa una molt bona oportunitat per als joves músics participants”. 

L’estada pedagògica de la JOCG a l’Auditori de Girona es va iniciar ahir dimarts amb els assajos parcials per seccions i s’allargarà durant tota la setmana. Entre el professorat, Krzysztof Wisniewski i Anna Urpina seran els professors de violí i Cristina Pozas, la de viola. A més, cinc antics membres de la JOCG seran en aquesta estada també professors. Concretament, seran Laura Peribáñez, al violoncel; Marta Fossas, contrabaix; Lluís Casanova, vent fusta; Anna Ferriol, vent metall i Pau Montané, percussió. 

Com és habitual en aquestes estades la paritat entre nois i noies és total, amb una presència del 50% de dones i del 50% d’homes. Una de les altres característiques del projecte és la voluntat d’aproximar la música als col·lectius que tenen més dificultats per accedir-hi. Per aquest motiu, està previst que aquest divendres la JOCG faci una activitat de participació amb membres de l’associació Astrid-21 en la qual participaran una quarantena de persones. 

A més del concert de diumenge, dissabte a les 20 h al parc de Núria Terés i Bonet la JOCG farà un assaig obert, dins el cicle “Notes al Parc”, organitzat conjuntament amb La Marfà – Centre de Creació Musical.

Les entrades, de preu emocional (el públic fixa el preu de l’entrada al final del concert, en funció de l’experiència obtinguda) estan disponibles a www.auditorigirona.org.


La JOCG
La Fundació Metalquimia, conjuntament amb l’Ajuntament de Girona i l’Auditori de Girona, ha assumit des de 2019 el projecte pedagògic de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines. La JOCG és una aposta decidida de futur, que ofereix als estudiants de música de les comarques gironines i d’altres demarcacions l'oportunitat de fer un treball orquestral de primer nivell, amb directors i professors de reconegut prestigi internacional, membres de les millors orquestres europees. En aquest marc, la JOCG ofereix concerts en formats simfònics a la demarcació de Girona, amb l’objectiu de contribuir a fer de Girona i el seu Auditori un referent de la formació pedagògica, promoció i difusió de la música simfònica, especialment entre el públic jove, amb especial atenció als col·lectius més desafavorits de l’entorn proper. El projecte compta també amb el suport de la Diputació de Girona i de l’empresa Hipra, que col·labora finançant beques per als joves participants.
 

Tornar