Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Escola Municipal d’Art publica l’oferta formativa per al curs 2022-2023

Les preinscripcions tindran lloc de l’1 a l’11 de setembre. Enguany, s’ha ampliat l’oferta dels tallers de ceràmica, gravat i joieria

Cartell de l'oferta formativa de l'Escola Municipal d'Art

L’Escola Municipal d’Art de l’Ajuntament de Girona ha fet pública aquesta setmana tota l’oferta formativa per al curs 2022-2023, i ja es pot consultar al web de l’escola. Les sol·licituds per participar-hi es podran fer a partir de l’1 de setembre a través del Sistema d’Inscripcions del consistori, s’allargaran fins a l’11 de setembre. 

Enguany, s’ha ampliat l’oferta del Taller d'iniciació al torn ceràmic, amb la professora Providència Casals, passa de ser un curs de semestral a anual. També s’han obert dos nous grups: un és el taller de Xilografia japonesa Mokuhanga, amb el professor Sebi Subirós, que es farà durant el segon semestre i, l’altre, el grup de matí del Taller d’iniciació a la joieria, amb la professora Imma Vinyals.

El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament, Quim Ayats “anima als gironins i gironines a participar, gaudir i aprendre de les disciplines artístiques que s’ofereixen. Treballem per una cultura i unes disciplines artístiques accessibles i de qualitat, que arribi a tots els col·lectius.”

Enguany, la imatge que il·lustra la campanya de comunicació del curs 2022-2023 l’ha realitzat l’artista i professora de pintura de l’escola Clara Oliveras i Valentí, i està inspirada en la torre de llapis que realitzava el seu fill mentre l’esperava entre classe i classe. La imatge representa tant el color i el dibuix, com el volum escultòric. 

L’Escola Municipal d’Art (EMA) ofereix una variada programació de tallers artístics, així com el projecte EmaXics, destinat a infants i jovent d’entre 6 i 16 anys. Els tallers, de durada anual o semestral, permeten l’accés a una disciplina artística des d’un nivell inicial fins a un nivell avançat, amb professors i professores que, al mateix temps, són artistes, la qual cosa ofereix una experiència docent i cultural singular i afavoreix uns tallers més interessants des del punt de vista educatiu i cultural.

L’oferta formativa per a adults pel curs 2022-2023 es divideix en 6 àrees: dibuix, pintura, gravat, volum (que inclou els tallers d’escultura i ceràmica), joieria i tapís. L’alumnat podrà escollir els tallers segons el nivell que més li convingui, iniciació, avançat o perfeccionament, i l’horari de matins o tardes. 

Per la seva banda, l’EmaXics ofereix la possibilitat d'enriquir la formació de l’expressió en arts plàstiques i visuals d’infants de 6 a 16 anys, amb un aprenentatge que complementi el treball en aquest camp que es duu a terme en els estudis obligatoris, i així facilitar el coneixement de les diverses disciplines artístiques. L'objectiu final és que cada alumne tingui les eines i els recursos per expressar-se lliurement i amb creativitat. Els grups de l’EmaXics s’organitzen per edats i són en horari de tarda. 

Per a més informació sobre l’oferta de tallers artístics de l’escola, podeu visitar el web de l’Escola Municipal d’Art.
 

Cartell
Tornar