Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Festival Inund’Art recupera l’espai públic de Girona per gaudir de les propostes artístiques amb tots els sentits

La mostra d’art contemporani arriba a la dissetena edició i incorpora nous escenaris com la rambla de la Llibertat, la plaça de les Voltes d’en Rosés o el Museu d’Història de Girona

Fotografia de la presentació del festival

Del 3 de juny al 31 de juliol, Girona tornarà a acollir el Festival Inund’Art. La mostra d’art contemporani arriba a la dissetena edició i ho fa recuperant les instal·lacions a l’espai públic de la ciutat. Enguany es podrà gaudir d’exposicions, instal·lacions, performances i recorreguts sensitius d’artistes catalans i també internacionals, guanyadors del certamen d’Art Per Tot i el Projecte Transfronterer amb l’Associació Agith’é i la Casa de la Generalitat a Perpinyà.
 
Després de dos anys de contingència per la pandèmia, el festival recupera les intervencions a l’espai públic. En aquest sentit, com a novetat, aquest any s’incorporen escenaris al centre de la ciutat, com la rambla de la Llibertat o la plaça de les Voltes d’en Rosés, i en equipaments, com el Museu d’Història de Girona, la Casa de Cultura o la Fundació Valvi. 
 
El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, ha participat aquest matí a la presentació del festival al costat del vicepresident i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; del director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Girona, Josep Calatayud; del director de la Casa de Cultura de Girona, Albert Johé, i de la coordinadora de l’Inund’Art, Raquel Morón.
 
“L’Inund’Art és un festival de cultura contemporània que fa de punt de trobada d’arts visuals contemporànies. I és que és l’única mostra d’art contemporani a Girona i podem dir que és un referent al país i un festival estratègic que combina formats tradicionals i activitats innovadores que permeten consolidar l’aposta singular del festival. Perquè la Girona del futur passa per una cultura de primer nivell, de qualitat, per a tothom i per a tots els barris”, ha manifestat el vicealcalde, Quim Ayats.

Per la seva banda, la regidora Annabel Moya ha subratllat que “l’Inund’Art és sinònim de Girona perquè defensa un espai a la nostra ciutat per a la promoció i difusió de l’art contemporani i l’Ajuntament de Girona no hi pot faltar. Ens teniu al vostre costat per fer possible els vostres objectius”.
 
El programa del Festival Inund’Art presenta 25 propostes artístiques, en una selecció que combina participants de la convocatòria oberta, on es van presentar més de 250 artistes, i una tria de projectes únics i diversos en el sector de les arts visuals contemporànies. D’aquesta manera es vol fomentar la consolidació d’artistes emergents i reforçar la programació amb projectes de renom. 
 
L’eix principal d’aquesta edició del festival seran els recorreguts sensitius. Aquestes accions artístiques fusionen les arts escèniques, la música i les arts visuals per crear experiències úniques que necessiten la interacció entre l’artista i l’espectador/a. El públic de la mostra podrà gaudir de cinc propostes sensitives: Ambulantis, de la Cia. Ambulantis; Asalto al paraíso, de la Cia Misstwo Mystic; Espai Kümedungu, de Teatro de los Sentidos; CorroC, d’Escarlata, i Anhelos, d’Ángeles G. Gordillo. 
 
Podeu consultar tota la programació del festival a www.inundart.org.

Tornar