Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Teatre Municipal acull aquest dissabte l’espectacle “El hombre almohada”, dirigit per David Serrano

L’obra és un text del dramaturg anglès Martin McDonagh, conegut per la direcció i la dramatúrgia del film guanyador de dos Oscars i dos Golden Globes “Tres anuncis a les afores”

El Teatre Municipal de Girona acollirà aquest dissabte, dia 14 de maig, a les 20 h, l’obra El hombre almohada, un text de l’autor anglès Martin McDonagh i dirigit per David Serrano, on s’expliquen coses que no són fàcils d’escoltar i ens mostra situacions que no són fàcils de contemplar. Aquest muntatge compta amb les actuacions de Belén Cuesta, Ricardo Gómez, Juan Codina i Manuela Paso. Les entrades ja es poden comprar al web del Teatre.
A El hombre almohada se’ns presenta Katurian (Belén Cuesta), una escriptora de relats curts en què es descriuen maltractaments cap a menors, arrestada per la policia d'un estat totalitari. El seu crim no és la subversió política com se sospitava a l'inici. Si no que les seves històries s'assemblen sospitosament a una sèrie de crims que s'han succeït en els últims temps. Tot i que Katurian jura que és innocent, s'assabenta que el seu germà Michael, que té una discapacitat intel·lectual, ha comès els crims.
En l'obra es barreja la història de Katurian amb la recreació d'alguns dels seus relats, destacant L'escriptor i el germà de l'escriptor, en la qual es relata com el protagonista va adquirir la seva retorçada imaginació escoltant els laments del seu germà quan, de petit, era torturat pels seus pares. El problema al qual s'enfronta Katurian és si ha de sacrificar la seva pròpia vida i la del seu germà per garantir la conservació de les seves obres. El hombre almohada juga constantment amb els límits de l’ètica i la moral, explicant un relat que es va desdibuixant durant el transcurs de la història.
David Serrano proposa una visió contemporània de l’obra, equilibrant el gènere dels personatges, posant Belén Cuesta com a Katurian i Manuela Paso com un dels dos policies, regalant al públic una nova visió dels personatges. Aquesta adaptació de l’obra de Martin McDonagh proporciona una atmosfera asfixiant que acompanya l’espectador de principi a fi. McDonagh és conegut per la direcció i la dramatúrgia del film guanyador de dos Premis Oscar i dos Golden Globes Tres anuncis a les afores.

Tornar