Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La 10a edició del Festival Strenes a Girona tanca amb prop de 20.000 espectadors

S’han venut 17.400 entrades i s’han convocat 2.200 espectadors i espectadores als espectacles amb entrada lliure. El grup de música La Ludwig Band ha estat el guanyador del Premi Talent Gironí 2022

Fotografia de la roda de premsa d’avui

L’etapa gironina del Festival Strenes 2022 ha reunit a la ciutat gairebé 20.000 persones que no s’han volgut perdre la quarantena d’estrenes musicals programades. Tot i que els concerts de presentació dels nous discos d’artistes com Jorge Drexler, Dorian, Macaco, Els Pets, Els Catarres o Suu i el retorn de Delafé y las Flores Azules, Blaumut o Ramon Mirabet han estat tot un èxit, el festival vol celebrar també la bona acollida de la seva aposta per les noves propostes musicals. Aquestes actuacions copaven fins a un 50 % de la programació gràcies a artistes com La Ludwing Band, Sofia Gabanna, Renaldo&Clara, Habla de Mí en Presente, Lal'ba i Maio, entre d'altres.

Aquest migdia, el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Girona, Josep Calatayud; el director del festival Strenes, Xavi Pascual, i el patró de la Fundació Valvi, Eduard Vidal, han fet balanç de resultats de la 10a edició del festival.

“Girona és sinònim d’èxit i els gairebé 20.000 espectadors del Festival Strenes ho fan possible. Hem aconseguit que Girona brilli un any més amb una oferta musical de primer nivell i això ens fa estar molt orgullosos, perquè la cultura és una part central del nostre estil de vida i, ara més que mai, després de la pandèmia, hem de continuar garantint aquests èxits col·lectius per la nostra ciutat”, ha explicat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats.

Enguany, l’Strenes de Girona s’ha celebrat amb total normalitat a espais com les escales de la Catedral, l’Auditori de Girona o el Teatre Municipal. També ha pogut recuperar concerts icònics com els de la pujada de Sant Domènec, un dels racons més romàntics del món segons National Geographic, i ha estrenat noves seus a barris gironins amb una clara intensió de descentralitzar l'oferta cultural del Barri Vell.

També com a novetat, cal destacar l’èxit de la primera acció que fa l’Strenes del seu projecte educatiu, que pretén engegar un treball coordinat entre alumnat de secundària i diferents escoles del sector musical de la ciutat de Girona. Les xerrades d’Alfred Garcia a l’Institut Santiago Sobrequés i Vidal i a l’Institut Narcís Xifra i Masmitjà han estat tan ben rebudes auguren un gran futur al projecte pedagògic de l’Strenes.

A més, durant la roda de premsa s’ha donat a conèixer el grup de música guanyador del Premi Talent Gironí 2022, que en aquesta edició ha estat per a La Ludwig Band. La secció, apadrinada per la Fundació Valvi, té com a objectiu donar a conèixer i reconèixer els i les artistes de les comarques gironines. Aquest any, els artistes emergents de les comarques gironines que hi ha optat han estat La Ludwing Band, Salazar, Pol Bordas i Tramma.

“Aprofito per celebrar, també, la victòria de La Ludwig Band en el Premi Talent Gironí 2022, perquè treballem per impulsar la cultura de base i potenciem el finançament i la formació de les bandes emergents”, ha afegit Ayats. 

El Festival Strenes continua el mes de maig amb la seva extensió a Barcelona, que estarà protagonitzada per l’estrena del nou disc de Doctor Prats a la Sala Razzmatazz el 5 de maig, de Tribade a la Sala Apolo el 18 de maig, i de Magalí Sare al Petit Palau el 21 de maig. 

Tota la informació sobre l’Strenes es pot consultar al web del festival www.festivalstrenes.cat.

Tornar