Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Únic concert a Catalunya del prestigiós guitarrista Bill Frisell, aquest diumenge a l’Auditori de Girona

El reconegut intèrpret i compositor nord-americà actuarà l’1 de maig, a les 20 h, a la Sala de Cambra, amb el seu trio, format per Tony Scherr i Kenny Wollesen

El reconegut guitarrista nord-americà Bill Frisell oferirà un concert únic a Catalunya el pròxim diumenge, 1 de maig, a l’Auditori de Girona, juntament amb Tony Scherr i Kenny Wollesen. Abans de l’actuació, el músic oferirà una classe magistral a La Marfà – Centre de Creació Musical. Les entrades, tant per al concert com per a la classe magistral estan exhaurides.

El guitarrista i compositor Bill Frisell ha esdevingut un dels creadors contemporanis més rellevants dels últims quaranta anys amb un estil inconfusible que, partint del jazz, navega pel rock, el country i el blues. Com a instrumentista, ha revolucionat la manera de tocar la guitarra gràcies a la seva actitud sempre creativa i innovadora i ha col·laborat amb tòtems de l’univers musical com Paul Motian, John Zorn, Elvis Costello, Ginger Baker, Marianne Faithful, o John Scofield, entre molts d’altres. La seva obra, eclèctica, passa per estils com el folk progressiu, la música clàssica, el country o el noise, i és coneguda pels múltiples efectes amb els quals crea sons únics amb el seu instrument. També cal destacar els seus treballs al voltant de la música americana tradicional, en el marc d’una prolífica discografia. 

A Girona oferirà un repertori que, partint del jazz, navega pel rock, el country i el blues, sempre amb una mirada creativa i innovadora. Actuarà amb el seu trio, format pel contrabaixista Tony Scherr i el batería Kenny Wollesen, els quals descriu així: “Amb Tony i Kenny gaudeixo del luxe de tocar simplement el que em ve al cap en aquell moment, música de qualsevol dels meus àlbums: estàndards, temes folk o el que sigui. Ells són per a mi un repte i una inspiració cada vegada que estem junts”.

Classe magistral

El mateix diumenge, abans del concert, Frisell oferirà una clase magistral a La Marfà – Centre de Creació Musical. Una oportunitat per conèixer de primera mà la versatilitat del prestigiós guitarrista i el seu sentit inigualable per la interpretació, la improvisació i la composició. La sessió tindrà lloc a les 16.30 h i les places estan exhaurides. 
 

Tornar